Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Wat te doen om je auto winterklaar te maken?

Het winterklaar maken van je auto is zeer belangrijk, het is wel wat meer dan alleen de winterbanden erop zetten of je ruitensproeiervloeistof vervangen. Smits Auto geeft jou een aantal slimme tips om jouw auto helemaal ready te maken voor de winter.

 

Controleer of je antivries goed werkt

Het antivries vloeistof zorgt ervoor dat je motor niet bevriest, zelfs op de koudste dagen in de winter. Om de juiste hoeveelheid te controleren kun je dit checken in de handleiding. Dus voordat de winter is begonnen, zorg ervoor dat je je koelvloeistofsysteem hebt gecontroleerd. De vloeistof is makkelijk te herkennen aan de blauwe kleur.

 

Check je ruitenwissers

Na een tijdje beginnen je ruitenwissers te slijten en worden ze harder. Wanneer dit gebeurd betekent het dat je ze moet vervangen. Als je je oude ruitenwissers gaat vervangen, zorg er dan voor dat je ze vervang voor ruitenwissers waar antivries in zit. Hierdoor zal je beschermd zijn tegen de kou voor heel de winter. Wanneer het heel hard gaat vriezen kun je als voorzorg je ruitenwissers op een kurk zetten, dit zorgt ervoor dat ze niet vast vriezen.

 

Zorg dat je een ‘’ wintervoorraad ‘’ meeneemt

De standaard spullen die je bij je hebt in de zomer verschillen natuurlijk erg van de spullen die je bij je moet hebben als het winter is. Je wilt natuurlijk als je op een super koude avond met pech komt te staan, wel de juiste spullen bij je hebben. De volgende spullen zijn handig om mee te nemen als je op pad gaat in de winter:

 

  • Ijskrabber

  • Warme dekens

  • Ijsdeken voor de voorruit

  • Ruitontdooier

Heb jij zelf nou niet zoveel verstand van auto’s, maar wil je toch graag je auto helemaal winterklaar maken?. Kom langs bij autobedrijf Pijnacker en laat hun naar je auto kijken en zij zullen ervoor zorgen dat je auto helemaal winterklaar wordt gemaakt.