Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Zo haal je snel je rijbewijs

Tegenwoordig kan je haast niet meer zonder…een rijbewijs. Of het nou is om vervoer naar werk te hebben of om op te kunnen scheppen met je mooie auto. Voor al deze zaken heb je een rijbewijs nodig. Deze haal je op jouw tempo bij autorijschool Boomsluiter. Deze rijschool heeft meerdere vestigingen in heel Nederland, waaronder eentje in Oudewater.

Rijschool Oudewater

Woon je in Oudewater en ben je opzoek naar een betrouwbare en ervaren rijschool. Dan ben je bij Rijschoolboomsluiter aan het juiste adres. Inmiddels heeft rijschool boomsluiter meer dan 35 jaar ervaring. Je bepaald zelf waar je wordt opgehaald en wordt afgezet. Daarnaast is het mogelijk om zelf de duur van je lessen te behalen. Deze rijschool Oudewater biedt ook snelcursussen voor het behalen van je rijbewijs.

Auto-theorie

Het is handig om je auto-theorie op tijd in te plannen dat komt omdat er een lange rij mensen is die het theorie-examen willen afleggen. Ook is het handig om alvast je auto-theorie in te plannen omdat je theorie-examen anderhalf geldig is. Er zijn verschillende manieren om je auto-theorie te behalen je auto-theorie zelf leren door een boek te kopen. je kunt ook een video-cursus bestellen dan zijn er filmpjes opgenomen door bijvoorbeeld een rijschool. Je kan de filmpjes bekijken op momenten dat het jouw uitkomt en kan je de filmpjes zo vaak mogelijk terugkijken totdat jij  het snapt. 

Tussentijdse beoordeling 

Vraag vooraf aan je rij-instructeur hoeveel lessen hij denkt dat je nodig hebt om rijexamen in te plannen.  Vaak hebben rijinstructeurs ook een Excel document met daarin alle  vaardigheden die je moet kennen voor je praktijk examen. Ook kun je een tussen tijdse toets aanvragen dan doe je eigenlijk je praktijkexamen met een examinator en aan het einde van je examen  krijg je dan te horen waar je nog aan kan werken met rij-instructeur of dat alles al goed was en dat je praktijkexamen officieel kan in plannen. 

Snelcursus

Als je echt snel je rijbewijs wilt halen kun je een snelcursus volgen. In deze snelcursus heb je meerdere keren per week rijles en ook een aantal uren achter elkaar. Je eindexamen wordt dan direct ingepland bij het CBR. Voordat je kan beginnen met snelcursus is het wel van belang dat je auto-theorie al hebt gehaald. Veel rijscholen die een snelcursus aanbieden moet je wel een proefritje maken om te kijken of je wel geschikt bent om de snelcursus te doen.