Renault1916v
Image default
Bedrijven

Split airconditioners zijn geluidsarm en energiezuinig

Split airco’s van Nico’s koeltechniek werken efficiënt. Ze zijn minder volumineus en kunnen door de functiescheiding beter in de ruimte worden ingepast. Binnenin zijn ze veel stiller en daardoor zelfs geschikt voor slaapkamers. De goede koelprestaties zijn gebaseerd op de warmtepompen die gewoonlijk worden gebruikt en de ontvochtigers. Goede systemen onttrekken tot dertig liter vocht per dag aan de lucht en bestrijden de groei van schimmels. Ze zorgen dus letterlijk voor een beter klimaat.

Hoe wordt een split airco geïnstalleerd

De compressie van het koelmiddel wordt elektronisch geregeld door de compressor. Dit bespaart energie. De verwarmingsfunctie ontwikkelt tot vier kilowattuur warmte uit een kilowattuur elektriciteit. In ieder geval voor kleine appartementen of vakantiewoningen is dit het overwegen waard als alternatief voor centrale verwarming in combinatie met een vaste brandstof kachel of open haard. Zolang de buitentemperatuur niet binnen het tweecijferige bereik valt, kan een split airconditioner de betere economische oplossing zijn dan verwarming.

Voor de aansluiting op de buitenunit is een gat van enkele centimeter door de wand nodig voor de koperen buis. Bij de keuze van een geschikte plaats voor het apparaat aan de muur van het huis of in de tuin mag de geluidsontwikkeling niet worden onderschat. Huurders hebben toestemming nodig van de eigenaar. De behoefte van de buren aan rust en kalmte houdt veel potentieel voor conflicten in als de verkeerde plaats niet nauwkeurig wordt gekozen.

Montage van de airco

Een professionele installatie van een split airco inclusief montage door een airco-technicus voorkomt onaangename verrassingen bij schade. Zelfs de systemen die geschikt zijn voor zelf-installatie moeten om verzekeringsredenen door een specialist worden goedgekeurd. Zonder kosten voor muurdoorbraak of soortgelijke bouwmaatregelen wordt een eerlijke prijs gerekend voor je split airco.

 Airco reparatie Roosendaal zorgt voor een perfecte dienst na verkoop. Specialisten zorgen ervoor dat je airco altijd aan je behoeften voldoet.

https://www.nicoskoeltechniek.nl/