Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Motorhelm kopen: hier moet u op letten

Heeft u onlangs een nieuwe motor aangeschaft? Gefeliciteerd! Nu is het nog noodzakelijk om de juiste kleding en motorhelm te kopen, zodat uw veiligheid voorop staat tijdens een ritje op de motor. De aanschaf van een motorhelm is een belangrijke keuze, omdat het bij een ongeluk het verschil tussen leven en dood kan betekenen. Doordat de keuze in verschillende motorhelmen groot is, is het belangrijk dat u goed kijkt welke helm bij u past.

Waar u op moet letten als u een motorhelm gaat kopen

Wanneer u een motorhelm gaat kopen is het belangrijk om precies te weten welk model het beste op uw gezicht aansluit. De helm mag namelijk niet te strak zitten, maar ook zeker niet te ruim. Voor de beste veiligheid kiest u een helm die precies op uw hoofd past. Daarnaast is het verstandig om te kijken naar de type helmen, want bij iedere motorrijder past een andere helm. Bent u bijvoorbeeld van plan voornamelijk lange afstanden te rijden? Dan is een integraalhelm voor u waarschijnlijk de beste keuze. Rijdt u veel in warmere landen, of wanneer het hier in Nederland lekker weer is? Dan kiest u misschien liever voor een jethelm, een helm die geen kinstuk bezit. Wie door alle weersomstandigheden rijdt heeft meestal het meeste baat bij een systeemhelm, die een soort combinatie van de twee is.

Kom langs in de winkel

Wilt u een motorhelm kopen, maar komt u er toch niet uit? Kom dan eens langs bij Van de Kuinder Motoren, waar medewerkers met veel kennis en expertise voor u klaarstaan. Gelegen in Hilversum wordt u hier door experts geholpen, die u precies kunnen vertellen welke helm het beste bij u en uw motorgebruik past. Neem alvast een kijkje op de webshop, waar het complete productaanbod staat, om een idee te hebben van welke helm u graag wilt passen. 

https://www.vandekuinder.nl/