Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Wat zijn de beste youngtimers?

Bent u op zoek naar de beste youngtimers? Waarschijnlijk heeft u al wel eens van oldtimers gehoord, maar wist u dat er ook youngtimers zijn? Oldtimers worden verzameld door liefhebbers. Hetzelfde geldt voor youngtimers, maar deze voertuigen zijn nog niet oud genoeg om als oldtimer bestempeld te worden. In het Engels staan deze voertuigen ook wel bekend als ‘classic cars’. De laatste jaren is de populariteit van youngtimers in opkomst. Eén van de verklaringen hiervoor is het feit dat de vrijstelling van motorrijtuigbelasting nu een grens van 40 jaar heeft. Maar youngtimers zijn ook simpelweg geweldige auto’s die leuk zijn om te verzamelen. Vanaf 15 jaar wordt gesproken van een youngtimer. De gemiddelde leeftijd van de beste youngtimers ligt rond de 20 jaar.

Wat maakt een youngtimer tot een youngtimer?

Bij een leeftijd van 25 jaar of ouder kan een auto als een oldtimer bestempeld worden. Bij een leeftijd tussen de 15 en 25 jaar is er nog sprake van een youngtimer. Met het verstrijken van de jaren zal een youngtimer dus vanzelf in een oldtimer veranderen. Tot de youngtimer-categorie behoren auto’s die nu al tot toekomstige klassieker bestempeld kunnen worden. Hierbij gaat het om unieke wagens van formidabele merken zoals Porsche, Mercedes, Bentley en andere toppers. Door deze auto’s goed te onderhouden, kunnen ze nog jaren mee. Dit zijn auto’s voor de echte liefhebber. Ondanks hun relatief jonge leeftijd, kunnen deze voertuigen al wel nostalgische gevoelens opwekken.

Koop hier de beste youngtimer

Als u op zoek bent naar de beste youngtimers, zult u een aantal eisen hebben. Ten eerste wilt u dat de auto in een goede conditie verkeert. U vindt het niet erg om een auto zelf te onderhouden, maar een auto in slechte conditie koopt u liever niet. Daarnaast wilt u de keuze hebben uit een ruim assortiment vol bijzondere merken en modellen. In dat geval is ClassicMaster dé aanbieder waar u dient te zijn voor de beste youngtimers!

https://classicmaster.nl/