Leven als een Romeinse veldheer

Italië is een land met een rijke historie die zich nog steeds laat gelden. De Romeinen brachten hun cultuur en invloed naar elke uithoek van hun Romeinse Rijk. Veel van onze moderne samenleving bouwt voort op de lessen die uit dit land afkomstig zijn. Maar de Italiaanse invloed houdt hier niet bij op. Uit Milaan komt nog altijd de mooiste mode, Florence trekt nog steeds horden kunstliefhebbers en het Italiaanse eten, mama mía, dat is nog altijd het lekkerste van de hele wereld.

Het is dus niet gek dat Nederlanders in grote getalen naar Italië trekken om daar hun vakantie te vieren. Cultuur, steden, stranden, sportieve mogelijkheden: Italië heeft het allemaal. Drink een Italiaanse wijn in Toscane, sta versteld over de monumenten in Rome en ga in gesprek met de altijd hartelijke Italiaanse bevolking.

Voor wie de vakantie in Italië net even wat anders wil doorbrengen hebben we een mooie tip: ga eens Glampen. Glampen is een samenvoeging van de Engelse woorden Glamorous Camping. Wat ons betreft is dit echt de perfecte manier om vakantie te vieren. Je verblijft in een tent, waardoor je jezelf verbonden voelt met de buitenwereld. Je wordt wakker van de eerste zonnestralen en hoort het gefluit van de vogels. Tegelijkertijd weet je dat het dikke tentzeil je voldoende beschutting en privacy geeft. Maar een glamping safaritent is niet zomaar een tent. Hij laat zich nog het beste vergelijken met de tent van een Romeinse legergeneraal op veldtocht. Net zoals deze hoge Italiaanse officieren in hun tent van alle gemakken voorzien waren, heb jij niets te wensen als je gaat glampen. Goed, een slaaf om je te bedienen zit bij de tent niet inbegrepen. Maar wel een heerlijk comfortabel bed, eigen sanitair, een keuken zodat je lekker kunt eten en vaak eigen sanitair.

De safaritenten in Italië staan op speciaal geselecteerde campings, verspreid over heel Italië. Deze campings hebben vaak een zwembad en animatie team, zodat je erop kunt rekenen dat de kleinere kinderen zich de hele dag prima vermaken, terwijl je zelf geniet van een goed boek en een lekker Italiaans wijntje. Tenminste, als je geen uitstapje maakt naar een van de nabijgelegen bezienswaardigheden.

Glamping in Italië, dat is avontuur… maar dan met stijl!

https://glampings.nl/

Auteur