Renault1916v
Image default
Aanbiedingen

Last van bladluizen? Zo kom je ervan af!

Last van bladluizen? Zo kom je ervan af!

Kom jij bladluizen tegen bij het tuinieren? Helaas, dit is slecht nieuws. De bladluis is een veel voorkomende plaag die planten ernstig kunnen beschadigen. Als het er een paar zijn valt het nog wel mee, die worden dan vaak door een vogeltje of lieveheersbeestje opgeruimd, als het meerdere zijn heb je misschien een groter probleem. Een grote familie van bladluizen kan erg schadelijk zijn voor de planten in jouw tuin. Wil jij weten hoe je jouw tuin kan beschermen tegen bladluis? Lees dan snel dit blogartikel verder!

 

Hoe verwijder ik bladluis?

De eerste stap die je moet nemen is het afknippen van geïnfecteerde bladeren, zo voorkom je dat de bladluizen zich nog verder verspreiden. Daarna is het verstandig om zoveel mogelijk de rest van de tuin met een koude straal water te besproeien, bladluizen kunnen hier namelijk erg slecht tegen. Werkt dit allemaal niet? Dan kun je ook gebruik maken van producten tegen bladluizen. Denk bijvoorbeeld aan larven van lieveheersbeestjes of sprays. Deze sprays zijn vaak op basis van kaliumzouten en vetzuren, zo beschadigen ze niet de planten waar het op gesproeid wordt.

 

Hoe voorkom ik bladluis?

Een oud en bekend gezegde luidt ‘’voorkomen is beter dan genezen’’, en daar zijn we het absoluut mee eens. Wanneer je de bladluis moet bestrijden is het vaak al het geval dat de planten al wat aangevreten zijn. Een manier om dit tegen te gaan is door wat planten met een sterke geur te plaatsen. Wanneer een bladluis de geur van lavendel, salie, tijm of knoflook ruikt zal hij wel twee keer nadenken om zich daar te gaan vestigen. Ook het vitaal houden van planten is een goede manier om bladluizen te voorkomen, wanneer een plant sterk en gezond is zullen ze minder vatbaar zijn voor de aanval van een insect. Benieuwd naar alle manieren van bladluis bestrijden? Neem eens een kijkje bij Ecovrede, zij helpen je graag met zoeken naar de juiste oplossing!

 

https://ecostyle.nl/