Renault1916v
Image default
Aanbiedingen

Dit zijn de voordelen van een EPDM dak

Dit zijn de voordelen van een EPDM dak

Er komt een tijd dat je eraan moet gaan geloven: het vervangen van je dak. Maar wat kun je er nou het beste opleggen? Het is goed dat je op deze blog terecht bent gekomen, want wij vertellen je graag over de voordelen van een EPDM dak. Benieuwd of dit bij jouw wensen past? Lees snel verder!

 

Altijd een waterdicht dak

Waterschade in je woning is nooit fijn, vooral niet als dit door een lek komt. Je moet je namelijk veilig kunnen voelen in je eigen woning. Bij dakpannen komt het regelmatig voor dat en lekken ontstaan. De grootste reden daarvoor is dat het dak uit losse onderdelen bestaat en dus niet één geheel vormt. Een EPDM dak wordt gemaakt uit één stuk waterdicht rubberfolie. De kans dat het dak nu nog zal lekken is nihil. Er zitten in een EPDM dak zelfs geen naden of gaten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken, want zelfs met de heftigste regen, zit jij droog!

 

Extra lange levensduur

In vergelijking tot andere soortgelijke daken, gaat een EPDM dak enorm lang mee. De reden hiervoor? Dit komt door de hoge mate van elasticiteit! Dat zorgt er namelijk voor dat het dak bestendig is tegen de meest extreme weersomstandigheden. De elastische werking voorkomt scheuren in het materiaal. Het dak is daarnaast ook nog eens UV straling bestendig. Het dak zal daarom niet snel uitdrogen en lang elastisch blijven. 

 

De beste optie voor renovatie

Een EPDM dak is dus ongetwijfeld de beste keuze voor de renovatie van jouw woning. Een laatste, maar zeer belangrijk voordeel is dat het EPDM dakfolie gewoon over het oude dakfolie heen gelegd kan worden. Zelfs wanneer deze beschadigd is. De oude laag kan dan ook nog eens fungeren als een soort isoleren. 

 

https://www.epdm-tigt.nl/