Renault1916v
Image default
Eten en drinken

Ik organiseer een event. Heb ik een cateraar nodig?

Heeft u binnenkort een event te organiseren? Dat kan behoorlijk spannend zijn. Een zakelijk event of een particulier feestje, beide op hun eigen manier bewerkelijk. Heeft u al gedacht aan de uitnodigingen? Als u online opzoek gaat kunt u veel creatieve ideeën vinden. Zelfs bedrijven die de uitnodigingen voor u versturen. En vergeet alstublieft de decoratie niet. Het designen van een zaal of ruimte en er voor zorgen dat het een prachitig geheel wordt geeft veel voldoening. Als u hulp nodig heeft bij de gehele organisatie kunt u altijd terecht bij Happie Delivery. Zij helpen u graag verder.

 

Ik heb ook catering nodig. Zal ik dit zelf doen of een cateraar inschakelen?

Natuurlijk is de keuze geheel aan u zelf, maar houd er wer rekening met een bepaald aantal belangrijke factoren;

Hoeveel gasten gaat u ontvangen? 

Het aantal gasten dat u gaat ontvangen op een evenement is erg van belang, maar ook het aantal gerechtje dat u wilt serveren. Ontvangt u 40 gasten en wilt u een volledig drie gangen menu serveren. Dan moet u zich afvragen of u de ruimte heeft om dit klaar te maken. Dit is natuurlijk een stuk lastiger dan wanneer u een kaas-worst plateau wilt serveren voor 60 gasten. Bij Happie Delivery bestelt u vanaf 10 personen t/m 500 personen

 

Heb ik de tijd om de catering zelf te doen?

Catering vergt een hele boel tijd. U moet eerst een menu samenstellen op basis van de wensen van uw gasten. De inkopen moeten gedaan worden en als u geen toegang heeft tot een groothandel, kan het een hels karwij zijn om alles bij een supermarkt te vinden. Happie Delivery heeft gelukkig toegang tot alle groothandels. Een dag van te voren moet alles worden voorbereid. In de keuken noemen wij dit ook wel de MEP, de mise en place. De catering moet klaar worden gemaakt om te serveren. Goed op temperatuur worden gebracht en mooi gedecoreerd. Uit eindelijk moet de catering ook worden geserveerd. Bij een groot gezelschap, kunt u dit niet alleen, dus zorg voor voldoende hulp.

 

Heb ik voldoende ervaring om het zelf te doen?

Kan u goed koken? Top! Dan heeft u de helft al gehad. Maar de andere helft is net zo belangrijk. Een catering bereiden vraagt heel veel organisatie en planning mb.t. tot de bereiding van producten. En! U kunt er bijna zeker van zijn dat enkele van uw gasten dieetwensen hebben of allergieën. Zorg er dus voor dat u over voldoende kennis beschikt over de ingredieten; bijvoorbeeld lupine of sulfiet. Happie Delivery heeft jarenlange ervaring en meerdere personeelsleden met expertise op het gebied van dieetkoken.