Renault1916v
Image default
Bedrijven

Honingmede, bij Odin!

Een eeuwenoude lekkernij

Eindelijk, na een barre tocht door de diepe, krakende sneeuw komt Kjartan aan bij het langhuis. De haringvangst was goed vandaag. Verwelkomd door het hevige geklingel van het windorgel naast de deur stapt hij de warmte binnen. “Beêêêh…” Kjartan geeft Heidrun, de huisgeit, een aai over z’n bol. Hoogste tijd om de laarzen uit te trekken en onderuit te zakken bij het haardvuur, waar de kariboestoofpot al staat te pruttelen. “Alsjeblieft, skatt.” Zegt Freyja, terwijl ze Kjartan’s drinkhoorn vult met honingmede, vers uit het vat. Wat meer kan een Noorman zich wensen?

Nu ook voor u en mij

Tegenwoordig eten we weinig kariboe, en een huisgeit klinkt waarschijnlijk leuker dan het in de praktijk is, maar zo’n hoorn honingmede? Dat klinkt best goed. Helaas ligt dat niet zomaar overal in de winkels en is het buiten een aantal jaarlijkse festivals om lastig te verkrijgen. Hier willen Björn Rüb en zijn lieftallige assistente Elvira Bakker verandering in brengen. Dankzij hun bedrijf Heathen Mead wordt deze klassieke drank weer beschikbaar voor de moderne mens. Zo kunt ook u zich even een Viking wanen, met de voetjes bij het vuur, hoog in de Noorse fjorden.

Moeiteloos in huis

Heathen Mead heeft een uitgebreid assortiment aan mede, medebier en cider van de beste kwaliteit, welke u via de website kunt bestellen. Wilt u een nog authentiekere beleving? Om de ervaring helemaal compleet te maken kunt u er ook drinkhoorns en allerlei bijzondere smaken honing kopen. Alle artikelen worden op een duurzame manier stevig verpakt, met minimale kans op breuk tijdens de verzending. Zo heeft u straks uw mede in huis zonder er hevige sneeuwstormen voor te hoeven trotseren. Drink als een Viking, compleet in stijl.

https://heathenmead.nl/