Renault1916v
Image default
Aanbiedingen

Hoe u zich kunt voorbereiden op wijzigingen in de manier waarop Google Ads-zoektypen in 2021 werken

Wat gaat er veranderen?

De modifier voor breed zoeken zal niet meer zo nauwkeurig zijn als nu. Als u de woorden tegenwoordig in een sleutelzin met plussen samenvoegt, moeten ze in de zoekopdrachten van gebruikers voorkomen om een ​​advertentie in de zoekresultaten te laten verschijnen. In dit geval zijn kleine afwijkingen mogelijk: veranderingen in de woordsoort, woordvormen, typefouten en de selectie van zeer nauwe synoniemen.

Voor de zin + selectie + auto kunnen bijvoorbeeld verzoeken voor voertuigselectie of autoselectie worden afgestemd. Maar in de overgrote meerderheid van de gevallen zullen de woorden selectie en auto aanwezig zijn in het verzoek.

Door een competente groepering van woordgroepen met een modifier kunt u de meest relevante advertenties maken, een indicator van hoge kwaliteit, CTR, bereiken en daardoor de kosten van een klik verlagen.

In 2021 begint het systeem automatisch zoekopdrachten te selecteren die dezelfde betekenis hebben als de sleutelzin, zelfs als er geen woorden in zijn vastgelegd door de modifier.

Google geeft in zijn nieuws het volgende voorbeeld: voor de sleutelzin + services + maaien + gazons kunnen verzoeken om gras en struiken te maaien en prijzen voor maaidiensten worden vergeleken. In deze voorbeelden bleef er van de drie woorden die door modificatoren in de sleutel waren vastgelegd, slechts één over in de zoekopdrachten. Hoewel ik het ermee eens ben, zijn de vragen zelf echt relevant.

Phrasal matching zal niet langer phrasal zijn, aangezien het systeem ook begint met het selecteren van woorden die een gelijkenis hebben met de originele. Als experts nu zinsdelen gebruiken wanneer ze de woordvolgorde in zoekopdrachten willen corrigeren, zal dit in de toekomst niet langer logisch zijn.

Nog een voorbeeld uit hetzelfde nieuws: de uitdrukking “service voor grasmaaien” kan worden gekoppeld aan een verzoek om lokale maaidiensten. Zoals u kunt zien, is de originele zin genegeerd.

Waar kan verandering toe leiden?

Het is duidelijk dat na het vrijgeven van de wijzigingen een toename mogelijk is van het aantal vertoningen en klikken op zoekopdrachten die voorheen niet werden gedekt door een reeks sleutelzinnen.

Als het systeem de meest nauwkeurige synonieme zoekopties selecteert, is de kans op een afname van de CTR minimaal. Ja, de gebruiker zal in de advertentietitel geen herhaling zien van de woorden die hij in het verzoek heeft ingevoerd, maar als hij op zoek is naar een grasmaaier en u biedt een grasmaaier aan, dan zal hij hoogstwaarschijnlijk geïnteresseerd zijn.

Als de modifier werkt zoals broad match nu doet, kunnen de gevolgen onvoorspelbaar zijn: van een daling van de CTR en een stijging van de kosten van een klik tot een stijging van de kosten, een daling van de ratio en een stijging van de kosten van conversies.

Hoe bereid je je voor op verandering?

Werk eerst de semantiek in detail uit en structureer de hiërarchie binnen campagnes en het account correct. Deze aanbeveling is nog steeds geldig. Als er twee sleutelzinnen in de campagne zijn: + selectie + auto en + ophalen + auto, dan werkt de tweede zin voor het verzoek om goedkoop een auto in Sint-Petersburg op te halen.

Met goed verzamelde semantiek merkt u mogelijk helemaal geen wijzigingen in campagnestatistieken nadat de wijzigingen zijn vrijgegeven.

Ten tweede: controleer uw zoektermenrapport vaker. Voeg een kolom met sleutelzinnen toe aan het rapport en controleer nieuwe zoekopdrachten die automatisch door het systeem worden vergeleken. Als uw vraag duidelijk niet relevant is, voegt u deze meteen toe aan uitsluitingszoekwoorden. Zoek, indien relevant, de statistieken op en kijk naar de efficiëntie in termen van conversies. Nieuwe goed presterende zoekopdrachten kunnen aan een campagne worden toegevoegd als zoekwoordzinnen voor breed zoeken (of exact zoeken – lees mijn artikel over alfa-bètacampagnes) voor nauwkeuriger biedingsbeheer.

Ten derde, als na de release alles plotseling slecht is geworden, raad ik aan om twee campagnes te lanceren: de eerste met exacte match-semantiek, de tweede met dezelfde semantiek, maar met modificaties. Tegelijkertijd moet u in de tweede campagne alle zoekwoorden die exact overeenkomen als uitsluitingszoekwoorden toevoegen, zodat er geen kruising is met de eerste.

De hoofdcampagne zal de eerste zijn, we wijzen het grootste deel van het budget ervoor toe (voorwaardelijk 80%), meer precies, we beheren biedingen, omdat we betere controle hebben over welke verzoeken worden getoond. De tweede campagne is een donateur van nieuwe zoekwoorden: als ze een effectieve zoekopdracht met een lange staart in het rapport vonden, of deze automatisch door het systeem werd geselecteerd, brachten ze deze exact overeen naar de hoofdcampagne en vergaten ze niet te verkleinen.

Dit geldt met name voor projecten met een groot aantal zoekcampagnes, waar de dagelijkse controle nog gecompliceerder wordt door de hoeveelheid werk. Als uw account veel campagnes bevat, maak er dan kopieën van en wijzig het zoektype voor zoekwoorden in nieuwe campagnes met behulp van de advertentie-editor. Ja, veel onnodig werk, maar bescherm jezelf dan tegen het leeglopen van het budget.

Conclusies

Door de manier waarop zoektypen werken te veranderen, wil Google adverteerders een extra doelgroep bieden. Ik hoop dat de slimme algoritmen van het systeem alleen de meest nabije varianten van zoekopdrachten selecteren die de specialist zelf graag aan de campagne zou toevoegen bij het ontleden van semantiek. Wees voorbereid op veranderingen, controleer vaak de statistieken van advertentiecampagnes na de release. Nu weet u wat u moet doen als er iets misgaat.

Succesvolle advertentiecampagnes!

 

Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

E-mail: info@webdevelopmentapp.com

BE: +32 499 41 46 24

Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, Belgie

zelf website maken kosten

web developer

https://webdevelopmentapp.com/nl/prices.html