Renault1916v
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van shutters

Shutters zijn een vorm van raamdecoratie en zonwering, ze kunnen exact op maat gemaakt worden en zijn vaak houten binnenluiken met verstelbare, horizontale lamellen. Dankzij de verstelbaarheid van de lamellen kan je zelf de lichtinval en mate van privacy bepalen. Shutters lijken een beetje op jaloezieën maar zijn anders gevormd waardoor ze makkelijker openen en een stuk robuuster zijn dan jaloezieën die vaak aan een koord hangen. Benieuwd naar de andere eigenschappen en voordelen van deze prachtige raamdecoratie? Ontdek het in dit blog!

 

Op maat gemaakt

Door het feit dat shutters vaak op maat worden gemaakt, kan je ze plaatsen zoals jij het wilt. Vaak worden shutters gebruikt als raamdecoratie maar je zou ze ook kunnen gebruiken als roomdivider of bijvoorbeeld als kastdeuren. Dankzij het feit dat je ze op maat gemaakt kan krijgen, zijn ze ook te toepasbaar voor iedere type raam en elk type raamvorm. Het is zelfs mogelijk om shutters te plaatsen voor een ruitvormig, driehoek of rond raam. Shutters op maat staan bekend als sfeer verhogend en tegelijkertijd zijn ze uitermate functioneel. 

 

Creëer privacy of gooi alles open

Dankzij de mogelijkheid van het tuimelen van de lamellen, is de hoeveelheid licht die binnen komt volledig naar wens aan te passen. Als je op zoek bent naar vrij uitzicht naar buiten of juist behoefte hebt aan privacy, zijn shutters ideaal om voor je ramen te hangen. Daarnaast is het ook de mogelijkheid om juist gehele kamers makkelijk te kunnen verduisteren, wat erg handig kan zijn voor de slaapkamer. Daarnaast zijn shutters ook ideaal voor huizen die gezegend zijn met veel zonneschijn, in de zomer kunnen de shutters perfect dienen als zon- en warmtewering. 

 

Tal van keuzemogelijkheden

Een ander voordeel van shutters is dat ze in iedere stijl, kleur en materiaal verkrijgbaar zijn. Wanneer je wilt gaan voor een meer moderne uitstraling zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor shutters die gemaakt zijn van kunststof of aluminium. Ga je juist meer voor een karakteristieke uitstraling, zou je kunnen kiezen voor houten shutters. Daarnaast zijn shutters in vele kleuren beschikbaar, van egale kleurtinten tot en met beitskleuren. Dankzij deze mogelijkheid is het voor iedere woonstijl mogelijk om de perfecte shutters te vinden. 

 

Shutters vormen een prachtige vorm van raamdecoratie die in de meeste interieurs goed passen. Voor een meer landelijke woonstijl zijn vooral witte shutters zeer populair en in moderne interieurs zie je ze vooral terugkomen in donkere tinten zoals grijs of antraciet. Welke shutters het best bij jou passen is afhankelijk van je budget en je persoonlijke smaak maar met dit blog kan je al ver op weg.

 

https://www.vaneyckshutters.com/