Renault1916v
Image default
Aanbiedingen

Het verschil tussen de office pakketten 2016 & 2019

 

Om goed werk te kunnen verrichten, ontkomen we er allemaal vroeg of laat niet aan: het aanschaffen van één van de office pakketten. Office pakketten stellen ons in staat om gebruik te maken van Word, Excel en Powerpoint, waarmee werkzaamheden op kantoor én thuis een stuk gemakkelijker worden. Maar aangezien het aanschaffen van office pakketten geen dagelijkse kost is, kan het best prettig zijn om wat hulp te krijgen bij het uitzoeken van een passend pakket.

 

In dit blog staan we stil bij de verschillen tussen de office pakketten 2016 & 2019. Hiermee hopen we dat je antwoord op de ‘what’s in it for me’ vraag krijgt en of je het de meerprijs waard vindt. Lees gauw verder!

 Word

 Laten we beginnen met Word, dat één van de meest gebruikte tools is uit de office pakketten. Een nieuwe feature die is ondergebracht bij Word 2019, maar er nog niet was bij de variant uit 2016, is de Text-to-speech functie. Dit is een button die je kunt aanklikken, waarna het gesproken woord wordt omgezet in letters op je beeldscherm. Vergaderingen of hoorcolleges meetypen is daardoor niet meer nodig, want Word does it all. Je creativiteit tot ontplooiing laten komen kan eveneens een stuk gemakkelijker, want het tekenen van vormen is vereenvoudigd dankzij de pen-tool.

 Excel

 Formules, draaitabellen en grafieken: Microsoft Excel barst ervan! In de versie van 2019 zijn er behoorlijk wat formules toegevoegd, die van pas kunnen komen bij het maken van ingewikkelde berekeningen. TEKST.SAMENV, ALS.VOORWAARDEN, MAX.ALS.VOORWAARDEN en SCHAKELEN zijn daar voorbeelden van. Tevens is het een stuk gemakkelijker om de combinatie te maken tussen dataplatform Power BI en Excel.

 Powerpoint

 Natuurlijk: het pakket aan programma’s is een stuk groter dan Word, Excel en Powerpoint. Maar toch beperken we ons in dit blog tot deze drie en zijn we alweer aanbeland bij de laatste Microsoft-tool. Subtiele overgangen aanbrengen om mooier van dia naar dia te springen, is hetgeen wat het werken met Powerpoint zo mooi maakt. En precies dat is het deel wat sterk verbeterd is in de 2019-versie ten opzichte van de 2016-variant.

 

Daarnaast heeft Microsoft ‘afgekeken’ bij tegenhanger Prezi, een tool waarmee je gemakkelijker op bepaalde elementen kunt inzoomen van een presentatie. De Zoom & Morph tool laat je kleine aspecten van je voorstelling dus een stuk groter maken. 3D-modellen bijvoegen is een andere feature die eerder nog niet was aangebracht bij Powerpoint.