Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Help! Mijn auto is afgekeurd! Wat nu?

Ik ging al een beetje met lood in mijn schoenen naar de garage voor de jaarlijkse APK. Het voorgevoel was niet goed. Slechts anderhalf uur nadat ik mijn oude, trouwe autootje naar de garage had gebracht, kwam het belletje: Afgekeurd

Afgekeurd op een flinke lijst aan punten die me serieus geld zouden kosten als ik ze allemaal zou moeten laten repareren. Dus ik stond voor een flink dilemma. Ging ik dat geld investeren in deze auto of gebruikte ik het geld dat me de reparaties zouden gaan kosten voor een andere auto. Ik heb immers wel een auto nodig. Sowieso om dagelijks mee naar mijn werk te rijden, ongeveer twintig kilometer verderop en om de kinderen uit school te halen. Twijfel, heel veel twijfel.

De opties voor een afgekeurde auto

Wat ging ik met mijn afgekeurde auto doen? Liet ik die bij de garage staan? Moest die naar de sloop? Geen idee. Ik besloot eens op internet op zoek te gaan naar informatie over wat je allemaal kunt doen met een afgekeurde auto. Ik hoefde niet heel goed te zoeken om te ontdekken dat er een partij in Nederland op de markt is die ook een afgekeurde auto voor een goed bod van je over wil namen.

Snel contact, netjes geregeld

Die partij is autoinkoper.nl. Niet de partij die het hardste schreeuwt met reclames op radio en televisie, wel de partij die gedegen kennis van zaken heeft en bovendien lokaal, bij mij in Eindhoven, op de markt actief is. Via internet is dit bedrijf snel en gemakkelijk te benaderen.

Auto inkoop, gewoon in Eindhoven

Ik vind het namelijk prettig om even persoonlijk contact te hebben met degene die mijn geliefde en trouwe auto van me overneemt. Auto inkoop Eindhoven was gemakkelijk te benaderen. Via de website kon ik de gegevens van mijn auto alsmede een aantal foto’s uploaden en er kwam al vrij snel een bod via de mail binnen. Het was een zeer goed bod voor de staat waarin mijn auto zich bevond en ik besloot om het bod te accepteren.

Snelle en goede service

Nadat ik het bod geaccepteerd had, wilde ik de voorbereidingen gaan treffen om mijn auto bij Auto Inkoop Eindhoven te krijgen, maar deze zorg werd me snel en volledig uit handen genomen. Zij gingen mijn auto namelijk graag voor mij bij de garage ophalen. Dat scheelde mij weer een hoop gedoe. Op de website las ik dat ze vaker sloopauto’s of auto’s met flinke schade op komen halen. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik onder de indruk ben van de snelle en goede service die deze auto inkoper biedt. Het geld had ik snel op mijn rekening staan en heb ik gebruikt om een andere auto mee te kopen. Ik kan er weer minstens een jaar tegenaan!