Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Sloopauto laten halen en je ook nog laten betalen

Jouw sloopauto laten halen en je ook nog laten betalen, is een wel heel lucratieve manier om van je oude auto af te komen. Als je auto rijp is voor de sloop, is het prettig als de doorgaande kosten van je auto ook direct stoppen. Zaak dus om het ophalen van de sloopauto direct te gaan regelen. Het neemt jou werk uit handen, waardoor jij je kunt richten op het uitzoeken van een andere geschikte auto.

Sloopauto verkopen Utrecht

Door jouw auto online aan te melden voor de sloop, kan de auto in de meeste gevallen dezelfde dag nog worden opgehaald. Dit gebeurt door een autodemontagebedrijf dat gebruik maakt van professioneel materiaal om de auto mee te nemen. Prettige bijkomstigheid is dat je direct een vrijwaringsbewijs ontvangt op het moment dat de auto wordt meegenomen. Zo ben je op geen enkele wijze meer aansprakelijk voor de auto. Een geruststellende gedachte. Mocht je onverhoopt niet meer in het bezit zijn van alle delen van het kentekenbewijs, dan is het laten zien van een legitimatie voldoende, om de auto toch van de hand te kunnen doen.

Wat gebeurt er met de sloopauto?

Een sloopauto heeft vaak nog bruikbare onderdelen die na het ophalen door het demontagebedrijf zullen worden verkocht. Vaak moeten die onderdelen gereinigd en gereviseerd worden, maar daarna zijn ze meestal nog prima te gebruiken. Vloeistoffen van de auto, de accu en de banden kunnen worden gerecycled. Deze worden door een gespecialiseerd recyclingbedrijf verzameld en vervolgens verwerkt tot nieuw te gebruiken grondstoffen.

Vandaag de dag is een demontagebedrijf een gepastere naam dan een sloopbedrijf, juist vanwege de enorme hoeveelheid aan onderdelen die hergebruikt worden. De kunststoffen die bij de productie van een auto worden gebruikt, vinden hun toepassing veelal in de productie van balken, planken en palen. De veelvuldige toepassing van onderdelen van een sloopauto ontlast het milieu enorm. Door het hergebruiken van zoveel mogelijk onderdelen, wordt een belangrijke bijdrage geleverd op het gebied van recycling. De productiestoffen die nodig zijn voor consumptiegoederen zijn dus deels afkomstig van oude auto’s.

De waarde van je sloopauto

De opbrengst die jij ontvangt voor het verkopen van je sloopauto, is afhankelijk van meerdere factoren. De hoeveelheid oud ijzer is hierbij meestal doorslaggevend. Heb je kortgeleden nieuwe banden onder je auto laten zetten, dan kan dat jouw opbrengst iets opkrikken, maar meer dan 100 euro zal je auto jou waarschijnlijk niet opleveren. Rijk zal je dus niet worden van het verkopen van je sloopauto, maar de wetenschap dat de verantwoordelijkheid van de sloopauto niet meer op jou rust en de aanzienlijke bijdrage aan het milieu, is misschien wel meer waard dan de geldelijke vergoeding.