Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Een caravan verkopen, hoe begint u er eigenlijk aan?

Het is misschien al een tijdje geleden dat u de caravan nog hebt gebruikt en eigenlijk bent u ook niet van plan om de caravan nog te gebruiken in de toekomst. Misschien bent u dan beter af, als u de caravan verkoopt. Een caravan verkopen is echter niet zo simpel aangezien er in tegenstelling tot een auto, nog veel meer dingen komen bij kijken. Hierbij zetten we de belangrijkste zaken op een rijtje als u een caravan wilt verkopen.

Waarde van de caravan

Vooraleer u de caravan verkoopt moet u echt 100% zeker zijn dat u hem niet meer zult gebruiken. U mag dus geen beslissingen maken gebaseerd op u emoties, het kan hier echter gaan om veel geld. Als u zeker bent dat u de caravan wilt verkopen kunt u misschien alvast een lijstje maken van de gebruikers schade van de caravan zodat u bij het onderhandelen voorbereid bent op de opmerkingen van de koper. Natuurlijk kunt u altijd de waarde van u caravan bepalen door verschillende websites of via een professionele schatter. Aangezien de waarde ook sterk afhangt van de grootte en technische snufjes van de caravan kunt u ook al eens goed nadenken waarvoor u de caravan zoals hebt gebruikt.

Inruilen van caravan

Misschien bent u niet echt type dat gefocust is om een zo hoog mogelijk bedrag voor u caravan te krijgen en zou u liever iets anders in de plaats krijgen. Daarom hebt u altijd de optie om de caravan in te ruilen i.p.v te verkopen. Als u beslist om de caravan in te ruilen is het natuurlijk cruciaal dat u een goede deal sluit met de ander. Stel jezelf altijd de vraag wat u ervoor terug wilt. Misschien een andere caravan? Een kleine auto? De keuze ligt volledig bij u, en een caravan verkopen hoeft niet altijd.

Belangrijk aspect als u een caravan verkoopt

Een van de belangrijkste dingen waarop u moet letten, is de plaats van de verkoop van de caravan. Gebeurt dit gewoon mondeling via vrienden? Via een tweedehands site of een professionele dealer. Dit lijkt onnozel maar toch kan u hiermee veel miserie en tijd besparen in de toekomst. Zorg ervoor dat er altijd een duidelijke overeenkomst is door beide partijen. Als de koper misschien zegt dat hij is opgelicht hebt u altijd een bewijs dat de koper, op het moment van de verkoop de overeenkomst of het contract heeft goedgekeurd.