Renault1916v
Image default
Tweewielers

Fietsband kopen

Je fiets heeft misschien nu wel een tijdje stilgestaan, vooral in de corona tijd waar we tegenwoordig in leven. We gingen haast tot niet eerst de deur uit. Wat ervoor zorgt dat je fiets te lang heeft stilgestaan. Door het lange stilstaan kan het ervoor zorgen dat je fiets niet meer optimaal werkt. Zo kunnen de banden leeglopen of juist scheuren doordat er geen gebruik van werd gemaakt. Een fietsband kopen kan soms een lastig iets zijn, vooral als je er geen verstand van hebt. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende maten en soorten wat jou juist in verwarring brengt wat natuurlijk begrijpelijk is. Meestal als er iets mis is met de fiets breng je die naar een fietsenmaker wat behoorlijk hoog in kosten kan lopen. Daarom kan je beter zelf een fietsband kopen en het zelf uit proberen en als je er echt niet uitkomt kan je met die band naar de fietsenmaker toe gaan.

 

Uit welke delen bestaat een fietsband uit?

De meeste mensen denken dat het alleen bestaat uit een band, maar dat dus is niet zo. Een fietsband bestaat namelijk uit meer onderdelen, drie om juist te zijn.

  • Karkas
  • Hielkern
  • Rubber loopvlak

Zo hebben alle delen invloed op elkaar voor het juiste fietscomfort. Dit geld voor alle fietsbanden. Tegenwoordig hebben ook alle banden een antileklaag. Een antileklaag wordt gemaakt van klevar of een ander soort rubber.

 

Wat zijn fietsonderdelen?

Fietsband kopen? Dat is niet het enige onderdeel wat op een fiets is, zo zijn er nog veel meer onderdelen wat belang kan zijn voor een juiste fietsprestatie. Zo zijn de tandwielen, remmen, ketting, lichten en bekabeling heel belangrijk voor een fiets. Zo zijn er natuurlijk wel meer onderdelen zoals een fietsbel, zijwieltjes (voor kinderen) en reflectoren belangrijk. Deze zijn meer belangrijk voor jezelf en voor het tegenverkeer.

https://anjojagerfietsen.nl/banden/