Renault1916v
Image default
Tweewielers

Gebruik je E5 of E10 voor je scooter?

Tegenwoordig gebruik je niet langer euro95 of euro98. In plaats daarvan zijn benzinepompen uitgerust met E5 en E10. Maar gebruik je nu E5 of E10 voor je scooter? Het is belangrijk om dit vooraf wel goed duidelijk te hebben. Alleen op die manier is het mogelijk om op een optimaal van je scooter gebruik te maken. Brandstof speelt hierin een belangrijke rol. In sommige opzichten is het gemakkelijk om te achterhalen wat de juiste benzine is, maar in andere gevallen kan dit wat lastiger zijn. Met alle gevolgen die daarbij komen kijken.

Het probleem met E10

Het is in de eerste plaats goed om te weten wat de problemen met E10 zijn. Hierin zit een percentage aan ethanol. Dit is niets anders dan een vorm van alcohol. Het mag duidelijk zijn dat alcohol allerlei eigenschappen heeft, die niet direct goed zijn voor je scooter. Zo kan je scooter kapot gaan zonder dat je dit zelf in de gaten hebt. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. In dat opzicht is het gebruik van Putoline E10 Fuel Fighter dan ook aan te raden wanneer je een scooter hebt die op E10 rijdt. Dit voorkomt problemen.

Het belang van de juiste brandstof

Dat je kiest tussen E5 en E10 op de juiste manier is om vele reden belangrijk. De juiste brandstof laat jouw scooter simpelweg beter rijden. Zo kan je er bijvoorbeeld start problemen mee voorkomen. Dat de brandstof die je gebruikt ongelood is, is dan in ieder geval essentieel. Daarnaast is het ook gewoon zo dat je de juiste brandstof in je scooter moet tanken om er zeker van te zijn dat je zoveel kilometers als mogelijk op een volle tank kunt rijden. Het is dus ook voor het rijplezier en gemak belangrijk om hierop te letten.

Genieten van je scooter

Welke scooter je ook kiest en welke brandstof hier ook bij hoort, het enige wat je echt wilt is natuurlijk gewoon lekker genieten van je scooter. Daarom is het ook belangrijk om middelen zoals de Fuel fighter te gebruiken. Dit zijn de kleine dingen die het plezier flink kunnen vergroten. Omdat het niet lastig is om dit te gebruiken is dit dan ook zeker aan te raden. Laat je hier dan ook goed over voorlichten door de specialist. Zo kan je er in ieder geval zeker van zijn dat je altijd met plezier de weg op gaat.