Renault1916v
Image default
Dienstverlening

EMS training, een efficiënte en effectieve training voor thuis

Zoek jij een work-out die je thuis kunt doen en die vooral erg efficiënt en effectief is? Want wil je graag afvallen of je spieren opbouwen en sterk houden? Dan is EMS training ideaal voor jou!

Om de EMS training zo doeltreffend mogelijk te maken is het aan te raden om reguliere oefeningen uit te voeren. Dit kunnen bijvoorbeeld lunges, sit-ups en squads zijn. Tijdens de gehele work-out worden je spieren extra gestimuleerd door EMS. De afkorting EMS staat voor elektro myo stimulatie, oftewel elektrische spierstimulatie. Trainen met EMS is niet alleen effectief bij afvallen of het versterken van je spieren, maar ook om je huid te verstevigen en je bekkenbodemspieren te trainen.  

Train met EMS bijna alle spiergroepen tegelijkertijd

Veel mensen weten niet dat in ons lichaam overal elektrische impulsen aanwezig zijn. Constant worden er door onze hersenen elektrische prikkels door ons lichaam gestuurd via onze zenuwbanen. Deze prikkels geven ons het signaal om bewegingen te maken, zoals bijvoorbeeld het pakken van een kopje koffie. Maar ze geven ons ook het signaal om warmte, kou en aanraking te voelen en spieren aan te spannen.

Bij een traditionele training, zoals in de sportschool, bewegen je spieren doordat je hersenen de elektrische prikkels naar je spieren versturen. Hierdoor kan je bij een traditionele training maar 1 spiergroep tegelijk trainen en maar enkele spiergroepen binnen 1 work-out trainen. Bij een EMS training bewegen je spieren doordat het EMS apparaat via elektroden elektrische prikkels naar je spieren stuurt. Door deze elektrostimulatie van buitenaf is er bijna 100% spieractivering mogelijk. Je kan met deze training dus bijna alle spiergroepen tegelijkertijd trainen.

Hierdoor bereik je in veel minder tijd precies hetzelfde. Waar je met EMS maar 20 minuten per training kwijt bent, sta je in de sportschool al snel een paar uur flink te zweten, voor hetzelfde effect. En 2x in de week een training met EMS is voldoende om een goed resultaat te behouden!

Wil jij dat ook wel, thuis trainen met EMS? Het EMS apparaat en alle verdere benodigdheden kan je huren bij StimaWELL.

 

https://www.stimawell.com/nl-nl