Renault1916v
Image default
Aanbiedingen

3 redenen waarom sporten naast het werk zo ontzettend belangrijk is

3 redenen waarom sporten naast het werk zo ontzettend belangrijk is

Voor veel mensen met een fulltime baan is sporten niet iets wat ze dagelijks in hun planning kwijt kunnen. Want naast werk zijn er vaak ook nog andere verplichtingen zoals boodschappen halen, koken, het huishouden doen, voor de kinderen zorgen (indien die er zijn), afspraakjes bij de tandarts, huisarts, kapper, en ga zo maar door. Toch is het ontzettend belangrijk om naast het werk voldoende te sporten en te bewegen. Uit onderzoek is namelijk naar voren gekomen dat sporten leidt tot 12,5 procent meer arbeidsproductiviteit. Wil je jouw werknemers aanmoedigen om meer te sporten? Maak dan gebruik van bedrukte bidons! Hieronder drie redenen waarom sporten naast het werk zo ontzettend belangrijk is.

 

Door te sporten krijg je meer energie en voel je je fitter

Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat sporten goed is voor de bloeddruk. Wanneer je weinig sport en ongezond eet, ontstaat er vaak een vernauwing van de bloedvaten, waardoor de bloeddruk omhoog gaat. Door te bewegen worden de vaten juist weer wat wijder, kan het bloed er makkelijker doorstromen en hoeft het hart dus minder moeite te doen om het bloed in het lichaam rond te pompen. Hierdoor daalt de druk en houd je uiteindelijk meer energie over en voel je je dus fitter. Zo kun je meer uit je werk halen!

 

Door te sporten word je gelukkiger en ervaar je minder stress

Wist je dat er tijdens het sporten diverse stofjes vrijkomen in onze hersenen die ervoor zorgen dat we ons gelukkiger voelen? Door te sporten komen stoffen als dopamine, endorfine en serotonine in grote hoeveelheden vrij. Deze stofjes dragen bij aan ons geluksgevoel. Andere stofjes die juist zorgen voor stress, zoals adrenaline en cortisol, worden daarentegen sneller door het lichaam afgebroken. En je raadt het niet: de stof endorfine, die jou gelukkiger laat voelen, is hier verantwoordelijk voor. Win-win dus!

 

Door te sporten slaap je beter en ben je beter uitgerust

Sporten zorgt er tot slot voor dat onze nachtrust verbetert. Dit komt omdat ons lichaam na het sporten moet herstellen van alle inspanning. Hiervoor maakt het een bepaald groeihormoon aan, die onze spieren herstelt. Ruim 70 procent van die aanmaak vindt plaats tijdens onze slaap. Het is dan ook niet zo gek dat we na het sporten juist beter kunnen slapen en ’s ochtends goed uitgerust weer wakker worden.

 

https://www.loopper.com/