Renault1916v
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van een autobedrijf vs dealer

De auto is een favoriet gebruiksvoorwerp van veel mensen en we gaan dan ook dagelijks met de auto op pad. Om lekker op de weg te kunnen blijven rijden en schade op tijd te ontdekken, is het belangrijk jaarlijks een onderhoudsbeurt aan je auto te geven. Maar waar ga je dan naartoe? Je kan kiezen voor een merkdealer of toch voor een universeel autobedrijf. In deze blog lees je de voordelen van een autobedrijf tegenover een dealer.

1. Onderhoud autobedrijf goedkoper

Wanneer er bij de onderhoudsbeurt schade wordt geconstateerd, dan dient dit te worden gerepareerd. Doorgaans ben je voor een reparatie voordeliger uit bij een regulier autobedrijf dan een dealer. Het is natuurlijk afhankelijk welke auto je hebt en wat precies het probleem is, maar veelal rekenen de normale autobedrijven een lager uurtarief.

2. Universeel autobedrijf heeft all round kennis

In tegenstelling tot merkdealers zijn autogarages niet merkgebonden. Dit betekent dat deze autobedrijven over kennis van veel verschillende soorten automerken beschikken. Zij hebben jaren aan ervaring en weten precies hoe diverse soorten auto’s moeten worden onderhouden en gerepareerd. Hierdoor hoef je niet specifiek op zoek te gaan naar een merkdealer bij jou in de buurt, maar kan je met een gerust hart naar een erkend lokaal autobedrijf.

3. Fabrieksgarantie ook geldig bij autobedrijf

Heb je een nieuwe auto gekocht bij een merkdealer en wil je een onderhoudsbeurt bij een autobedrijf laten uitvoeren? Vaak is de gedachte dat de fabrieksgarantie op dat moment vervalt. Onzin! Ook voor het onderhoud van nieuwe auto’s kan je gerust bij een universeel autobedrijf terecht. De auto wordt volgens de eisen van de fabrikant bekeken en kan bij problemen onder de fabrieksgarantie worden gerepareerd.

Op zoek naar een goed autobedrijf?

Ben je overtuigd van de voordelen van een universeel autobedrijf? Laat je auto dan brengen voor een onderhoudsbeurt bij een betrouwbaar en veilig autobedrijf, zoals Autobedrijf Kessel. Met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van onderhoud, verhuur en verkoop van auto’s, is het autobedrijf ervaren is het onderhouden en repareren van alle merken auto’s Zo laat je je auto met een gerust hart achter voor een onderhoudsbeurt.