Renault1916v
Image default
Aanbiedingen

Autoverhuur in Nederland – 4 tips

Ga je met familieleden op pad en vraagt dit tijdelijk om een grotere auto? Of ga je verhuizen en ben je op zoek naar een busje? Er zijn verschillende redenen om een auto te huren in Nederland. Omdat autoverhuur niet een dagelijkse activiteit is en soms lastig kan, geven we je in in deze blog 4 tips om de autoverhuur makkelijker te maken.

1. Huur op tijd een auto

Ben je op zoek naar een busje van een specifiek formaat of wil je per se een bepaalde auto hebben? Boek dan ruim op tijd je autoverhuur. Zo week je zeker dat de keuze voor die ene auto beschikbaar is en kom je niet voor verrassingen te staan. Wanneer je last minute een auto huurt, is het immers mogelijk dat de auto of bedrijfswagen niet meer beschikbaar is, waardoor je zal moeten doen met een ander formaat of ander model auto.

2. Let op het eigen risico bij de autoverhuur

Wil je zonder zorgen op pad en geen stress krijgen bij mogelijke schade? Bij de autoverhuur is er veelal de keuze uit verschillende maten van eigen risico. Om zo min mogelijk zorgen te hebben, is het verstandig om je eigen risico af te kopen. Het kost in eerste instantie iets meer, maar het verzekert je van geen onvoorziene kosten bij schade of een ongeluk. Belangrijk: lees altijd goed de voorwaarden om te zien welke schade onder het eigen risico vallen.

3. Controleer schade

Aangezien je bij het auto huren in een auto van iemand anders gaat rijden, controleren autobedrijven streng op mogelijke schade aan de auto. Om te voorkomen dat jij in een auto met schade van de vorige bestuurder wegrijdt , is het altijd belangrijk vooraf de auto helemaal te controleren. Maak hierbij foto’s van bestaande schade plekken en vraag om samen met de autoverhuurder een rondje om de auto te lopen.

4. Lees het autoverhuurcontract goed door

Bij de autohuur worden alle afspraken en regels voor het huren van de auto vastgelegd in het huurcontract. Hierin staat bijvoorbeeld wie er in de auto mag rijden, met welke kilometerstand je vertrekt en welke schade de problemen de auto heeft. Zorg dat je voor vertrek het contract goed doorleest en mogelijke onduidelijkheden aan het verhuurbedrijf vraagt.

Boek nu je autoverhuur

Met bovenstaande tips ben je voorbereid op een goede autoverhuur en kan de rit beginnen. Start je reis met de autohuur van een betrouwbaar en erkend autobedrijf, zoals Halderberge autoverhuur. Je vindt hierbij een grote collectie aan auto’s, bedrijfswagen en busjes tegen een scherpe prijs en met een betrouwbaar huurcontract. Zo huur je eenvoudig jouw gewenste wagen. Fijne reis!