Renault1916v
Image default
Bedrijven

Autorijden in het buitenland

Wanneer je met de auto op vakantie gaat kan het soms overweldigend zijn in alle verschillende landen. Overal gelden andere regels met betrekking tot verkeersregels, geldigheid van je rijbewijs of zelfs verzekeringen. Het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan, zodat je niet ter plekke voor verrassingen komt te staan.

Geldig rijbewijs

Binnen de EU-landen kan je jouw rijbewijs overal gebruiken. Let hierbij wel op dat jouw rijbewijs geldig moet zijn. Check voordat je vertrekt tot wanneer je rijbewijs geldig is. Een verlopen rijbewijs is ook in andere landen niet geldig. Als je je rijbewijs verliest tijdens jouw bezoek moet je contact opnemen met de politie of ambassade. Zij zorgen er dan voor dat je een document krijgt waarmee je voor een beperkte periode in dat land mag rijden. Wanneer je in het bezit bent van een EU-rijbewijs ben je ook verzekerd als je een aanrijding veroorzaakt.

Regels

Hoewel er een hoop verschillen zijn in regels, zijn er ook een paar regels die wel hetzelfde zijn. Zo moet je in ieder EU-land gebruik maken van een gordel, is bellen verboden en moet je op het alcoholpercentage in je bloed letten. Kijk voordat je vertrekt goed de verkeersregels en snelheidslimieten na, zo weet je zeker dat je geen regels overtreedt.

Een auto huren

Vlieg je naar je bestemming toe en wil je daar een auto huren? Dan moet je rekening houden met de regels van het verhuurbedrijf. Deze zijn niet alleen per land, maar ook per bedrijf heel anders. Let altijd goed op verzekering. Er zit een standaard verzekering op het huren van een auto, maar je kan altijd een extra verzekering erbij kopen.

Rijschool Sassenheim

Voordat je met de auto op vakantie kunt gaan moet je natuurlijk je rijbewijs halen. Rijschool Sassenheim zet zich 7 dagen in de week in om de beste rijlessen te verzorgen. Bij rijschool Sassenheim kun je veilig je rijbewijs halen, zodat je snel naar jouw favoriete land op vakantie kunt!

https://groenerijden.nl/rijschool-sassenheim/