Renault1916v
Image default
Bedrijven

Saab tuning: maximaliseer de snelheid van je auto

Heb jij een Saab en wil je deze tunen? Bijvoorbeeld om het vermogen te verhogen of om mooie snelheid te behalen? Er is ontzettend veel mogelijk, maar veel beginners zien door de bomen het bos niet meer. Daarom geven we je in dit artikel een introductie in de wereld van Saab tuning. Dat helpt je om specifieke tuning-websites beter te begrijpen.

Bedenk jezelf wat je wil

Er is ontzettend veel mogelijk in de wereld van tuning. Wil je bijvoorbeeld het vermogen optimaliseren? Dat kan. Je kunt uiteraard ook nieuwe wielen op je auto zetten, omdat je in een mooie auto wil rijden. Wie weet wil je wel heel andere terreinen betreden: je wil bijvoorbeeld bij heel koude of warme temperaturen je auto kunnen gebruiken of je wilt ermee de sneeuw in. Of nog extremer, je wil hem ook als boot kunnen gebruiken.

Bijna alles kan. De uitdaging is om jezelf een doel te stellen dat realiseerbaar is. Besef je zelf of je snel wil kunnen gaan of vooral in een mooie auto wil rijden die opvalt. Als je een specifieke droom hebt die je wil realiseren met je auto, stel je zelf dan ook een concreet doel. Het is belangrijk dat dit doel specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden is. Bijvoorbeeld: ik wil de komende zomer 170 km/h gaan op de Duitse Autobahn.

Welk model Saab, uit welk jaar en met wat voor motor?

Belangrijk is ook om je te beseffen dat Saabs niet uit een hout gesneden zijn. Belangrijke zaken om op te letten voor je begint met tuning zijn het type model, het bouwjaar en het type motor. In de wereld van tuning zijn de mogelijkheden wat betreft bijvoorbeeld de maximale snelheid heel anders als je Saab meer dan een halve eeuw oud is dan als je er een hebt van rond de eeuwwisseling is.

Begin met stage 1-tuning

Als je begint met het tunen van je Saab, dan kan het aan te raden zijn om met stage 1-tuning van de Saab tuning te beginnen. Dit is puur en alleen een softwarematige aanpassing. Er hoeft qua onderdelen dus nog niets veranderd te worden. Dit is in daarmee in zekere zin te vergelijken met het opvoeren van je motor.

Als tweede stap kun je dan je geld steken in het vervangen van onderdelen met nieuwere varianten- of door varianten met betere kwalificaties.