Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Auto met trekhaak nodig?

Als je vaak op pad gaat met de fiets of caravan dan heb je een auto met trekhaak nodig. Voordat je een trekhaak aanschaft is het belangrijk om te bedenken waarvoor je de trekhaak wilt gebruiken. Ga je vaak op vakantie met de caravan? Dan is een trekhaak zeker geschikt. Ga je op vakantie en neem je alleen maar fietsen mee? Dan is misschien een fietsendrager meer geschikt.

Bij het gebruik van een trekhaak zijn er ook een aantal wetten en regels verbonden die je goed moet volgen en rekening mee moet houden. Zo moet het nummerbord te allen tijde goed zichtbaar zijn en mag je niet boven het maximale gewicht zitten. Hou hier dus rekening mee als je een trekhaak gaat aanschaffen.

Verschillende soorten trekhaken

Wist je dat er meerdere soorten trekhaken zijn? Zo heb je een vaste trekhaak. Dit is de meest voorkomende trekhaak en zit permanent vast aan het voertuig. Je ziet het waarschijnlijk al aankomen, maar je hebt ook de afneembare trekhaak. Dit is bijvoorbeeld handig voor als je de haak maar een paar keer per jaar gebruikt. Vergeet niet de vergrendeling goed te checken voordat je op pad gaat. Het laatste wat je wilt is dat je op de camping in Frankrijk aankomt en je achterom kijkt en ziet dat je je caravan onderweg verloren bent.

Als laatste heb je een wegdraaiende trekhaak. Dit is ook een goede optie vooral als je de haak niet vaak gebruikt. Gebruik je het niet? Draai dan de haak weg onder het voertuig. Kortom er zijn allerlei verschillende trekhaken beschikbaar, welke is voor jou het meest geschikt?