Renault1916v
Image default
Aanbiedingen

3 redenen waarom Fair Trade beter is dan non-Fair Trade

3 redenen waarom Fair Trade beter is dan non-Fair Trade

De term Fair Trade is vandaag de dag nauwelijks meer uit ons leven weg te denken. Wanneer we ons standaard rondje door de supermarkt maken, worden we er vaak meermaals mee geconfronteerd. Tegenwoordig zijn er niet alleen maar Fair Trade bananen te verkrijgen, maar zijn er ook andere producten die het Fair Trade logo dragen. Denk aan thee, koffiebonen en verschillende soorten chocoladeproducten. Ook zijn er tegenwoordig verschillende online aanbieders van Fair Trade producten te vinden waarbij u uw Fair Trade producten thuis geleverd krijgt. Denk bijvoorbeeld aan de Fair Trade koffiebonen van De Koffiethuiswinkel. Hieronder hebben we drie redenen uiteengezet waarom Fair Trade beter is dan non-Fair Trade.

 

Fair Trade betekent een eerlijke prijs voor de boer

Allereerst betekent Fair Trade een eerlijke prijs voor de boer. Bij non-Fair Trade producten zien we vaak dat de boeren geen eerlijke prijs voor hun handelswaren krijgen. Deze prijs ligt in de meeste gevallen zo laag dat de boeren er niet van kunnen leven en er soms zelfs nog geld bij moeten doen om hun handel draaiende te houden. Wanneer u Fair Trade producten koopt weet u zeker dat het grootste gedeelte van het bedrag dat u voor het product betaalt ook daadwerkelijk bij de boer terecht komt.

 

Fair Trade betekent geen slavernij en kinderarbeid

Uitbuiting, slavernij en kinderarbeid vormen nog steeds een zeer groot probleem in de minder ontwikkelde landen. Fair Trade ziet er echter op toe dat de arbeidsomstandigheden goed zijn en dat er geen kinderhandjes worden gebruikt voor het maken van de producten. Daarnaast krijgen de mensen die werken voor de boer, de arbeiders, een eerlijk loon, zodat ook zij in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

 

Fair Trade betekent een duurzame ontwikkeling

Dankzij Fair Trade worden boeren in ontwikkelingslanden in staat gesteld om zich op een duurzame manier te ontwikkelen. Zo maakt de Fair Trade premie, het bedrag dat coöperaties ontvangen bovenop de prijs voor het product, het bijvoorbeeld mogelijk om boeren en arbeiders trainingen aan te bieden waardoor ze beter voorbereid zijn om hedendaagse problemen die van invloed kunnen zijn op hun productie, zoals klimaatverandering, ziektes en ontbossing, het hoofd te bieden.

 

https://www.dekoffiethuiswinkel.nl/