Renault1916v
Image default
Bedrijven

Zoek de verschillen: Soprano Ice of Soprano Platinum laser?

Als je onze website bekijkt, zie je dat wij met twee verschillende Soprano lasers ongewenste haren te lijf gaan. Maar ook als je al bij ons onder behandeling bent, vraag je je wellicht af wat het verschil is tussen deze twee lasers. Hieronder tref je een uitleg over de overeenkomsten en verschillen aan.

Soprano Ice laser

De Soprano Ice laser wordt toegepast in onze vestiging in Soest (vlakbij Amersfoort). Deze laser gebruiken we sinds de zomer van 2016. Overigens passen we al sinds 2002 ontharen met licht toe (we begonnen ooit met IPL) en hebben inmiddels onze vijfde ontharingslaser aangeschaft. We kunnen dus stellen dat we een schat aan ervaring hebben op het gebied van definitief ontharen (wij noemen het trouwens liever ‘permanente haarreductie’). De Soprano Ice is gebaseerd op laserlicht van één golflengte, te weten 810 nanometer. Uit wetenschappelijke literatuur blijkt dat 810 nanometer nog steeds de ‘gouden standaard’ is voor ontharen met laser. Laserontharen op deze golflengte is bijzonder effectief, vooral bij lichtere huidskleuren. Bij ontharen moet altijd een verschil tussen huid- en haarkleur aanwezig zijn. Onze ervaring leert dat hoe groter dit verschil is, des te sneller je resultaat boekt. Beide systemen beschikken over de SHR-methode: hierbij glijdt de laserkop over een bepaald huidgebied, worden de haren langzaam opgewarmd en wordt deze warmte een bepaalde tijd vastgehouden. In de loop van de behandelingen wordt soms gekozen voor de HR-methode: dit is de traditionele manier van ontharen, waarbij steeds enkele vierkante centimeters met een korte puls worden verwarmd.

Soprano Ice Platinum

In Amsterdam passen wij de Soprano Ice Platinum toe. Hierbij worden drie golflengtes in één handstuk gecombineerd, te weten 755, 810 en 1064 nanometer. Deze technologie is gepatenteerd. Op 755 nanometer kunnen vooral oppervlakkig gelegen (en dunnere) haren worden aangepakt. De golflengte 1064 nanometer biedt extra veiligheid bij een getinte of donkere huid door een lagere pigmentabsorptie en behandelt de dieper gelegen haarstructuren. Aangezien in onze kliniek in in Amsterdam een grote diversiteit aan huidskleuren behandeld wordt, is de Soprano Platinum hier helemaal op zijn plek.

https://helemaalhuid.nl/