Renault1916v
Image default
Vervoer en transport

Zo analyseer je tachograafgegevens van bestuurderskaarten en voertuigeenheden

Wil je weten hoe je chauffeurs presteren tijdens de dagelijkse werkzaamheden? Tachograafanalyse is een handige manier om dat te meten en te monitoren. Uit zo’n analyse kun je als manager of opdrachtgever namelijk gedetailleerde rapportages halen. Zo kun je direct zien wat de snelheid en afstand van de chauffeur zijn geweest, maar ook of er acties zijn geweest die door overheden beboet zouden kunnen worden. Te lang doorrijden is bijvoorbeeld direct zichtbaar uit zo’n analyse.

De juiste software voor tachograafanalyse

De eigenaar van een wagenpark moet ervoor zorgen dat hij of zij over middelen beschikt om bestuurdersgegevens uit te lezen. Dat gaat niet alleen om gegevens van de tachograaf voertuigeenheid, maar ook om de gegevens van de bestuurderskaart. Deze dienen geanalyseerd en correct gearchiveerd te worden. Om dit te doen is de juiste software nodig. De digitale tachograaf transport software van Tachoscan Web is hiervoor de ideale combinatie. De maker van Tachoscan heeft al jarenlange ervaring op het gebied van tachograafanalyse. Die kennis is terug te vinden in de geleverde software, waarmee je met gemak alle benodigde gegevens kunt analyseren en archiveren. Zo kun je als werkgever simpel voldoen aan de huidige wettelijke normen.

Nuttige gegevens

De software van Tachoscan gaat echter nog een stap verder dan alleen het voldoen aan de wettelijke normen. Als ondernemer zelf kun je namelijk ook heel wat nuttige gegevens uit dit systeem halen. Zo worden na de analyse de overtredingen van een bestuurder direct duidelijk weergegeven. Je kunt zelfs zoeken op specifieke periodes, bijvoorbeeld om alle overtredingen in de afgelopen maand in een overzicht te krijgen. Dit wordt vervolgens getoond in een overzichtelijke weergave, waardoor het als een hulpmiddel kan dienen voor zowel de werkgever als de chauffeur. Daarbij kun je ervan op aan dat de software steeds wordt ge-update. Zijn er in landen binnen de EU veranderingen op het gebied van wet- en regelgeving? Dan worden deze wijzigingen snel geïntegreerd in de software. Zo weet je dus zeker dat je altijd werkt met de juiste informatie.