Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Wat zijn de voordelen van een private lease contract overnemen?

Je kan een lease auto kopen maar je kan ook een leasecontract overnemen van iemand anders.   Een leasecontract sluit je af voor een aantal jaar meestal tussen de 2 en 5 jaar. Je kunt je leasecontract opzeggen als er bijvoorbeeld iets veranderd in je thuissituatie.  Dan wordt er een eindafrekening gemaakt. Hoe de eindrekening  wordt samengesteld hangt af van de leasemaatschappij. Een leasecontract overnemen is zowel voor de verkoper als de koper een interessante optie. 

 

overname 

Het leasecontract over laten nemen door iemand die je kent of een onbekende kan dan een oplossing zijn. Er zijn ook speciale websites die leasecontracten die overgenomen zijn worden aangeboden. Het leasecontract over laten zetten op een andere naam scheelt jou weer een hoge eindafrekening. Degene die het contract van jou overneemt is blij want die heeft snel een auto tot zijn beschikking. En jij bent blij want jij want jij bent van je leasecontract af en kunt weer gaan kijken voor een nieuwe auto. 

 

financieel 

Diverse leasemaatschappijen bieden verschillende gebruikte auto’s aan met hoge kortingen. Je rijd dus een goede auto tegen een lage prijs. De auto’s worden aangeboden met korting niet omdat ze slecht rijden maar gewoon omdat ze zo snel mogelijk van dat leasecontract proberen af te komen.  Een overnamebonus wordt ook door veel bedrijven aangeboden . Als er geen overnamebonus geboden wordt kan je hier altijd over onderhandelen met het bedrijf wat de auto verkoopt. 

 

private lease 

Met private lease rij je een nieuwe auto. Je betaald maandelijks een bedrag om de auto af te betalen.  Met private lease is het alleen zo dat die auto niet van jou is. Alle kosten die je maakt zitten bij de prijs inbegrepen zoals de garagekosten en wegenbelasting. De kosten die logisch klinken die moet je zelf betalen zoals verkeersboetes, de wasstraat maar ook als je schade rijdt zijn natuurlijk de kosten ook voor je zelf. 


Dus zit jij er over na te denken om een leasecontract over te nemen dit is een goede optie. Een leasecontract overnemen kost niet heel veel tijd en je hebt snel een auto tot je beschikking.