Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Het taxeren van uw oldtimer

Heeft u een prachtige oldtimer in de garage staan? Dan is het belangrijk om de exacte waarde van uw auto te weten. In dit artikel wordt uitgelegd waarom het belangrijk is om uw oldtimer te laten taxeren. Bent u benieuwd? Lees dan snel verder. 

Wat is een oldtimer? 

Bij een oldtimer denkt men al snel aan de klassieke auto’s uit de eerste periode van de 20ste eeuw. Dit is overigens niet helemaal correct, een oldtimer is meer dan dat. Een oldtimer is een auto die ouder is dan veertig jaar. Vroeger was de grens 25 jaar maar tegenwoordig is dat dus verhoogd. Heeft u een auto die ouder is dan veertig jaar? Dan heeft u een echte oldtimer in handen. 

Maar waarom is dit belangrijk om te weten? Oldtimers zijn vrij van wegenbelasting, dat scheelt voor u dus weer geld. Ook moeten oldtimers op de juiste manier verzekerd worden, dit is gelijk ook de reden waarom het verstandig is om uw oldtimer te laten taxeren. 

Waarom laten taxeren?

Het is belangrijk om uw oldtimer te laten taxeren, dit is namelijk een bijzondere, oude auto met een bepaalde waarde. Stel, de auto wordt gestolen of u krijgt een ongeluk en de auto loopt schade op, dan is het voor de verzekering belangrijk om te weten hoeveel de auto precies waard is. Op deze manier komt er geen discussie met de autoverzekering en is het voor alle partijen duidelijk hoeveel de auto waard is en hoeveel geld u uitgekeerd krijgt. 

Er zijn veel verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in het taxeren van auto’s, en in het bijzonder oldtimers. Een taxatierapport is over het algemeen drie jaar geldig maar dit kan per verzekeringsmaatschappij of per polis verschillen. Het is belangrijk dat u zelf in de gaten houdt of uw taxatierapport is verlopen en of u een nieuwe taxatie moet laten doen. 

Het taxeren van uw auto lijkt misschien niet heel belangrijk, maar dat is het wel. U denkt waarschijnlijk dat uw auto nooit gestolen wordt of beschadigd raakt maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Het gereed hebben van een taxatierapport kunt u een hoop ellende besparen.