Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Wat onderscheidt een goede rijschool

Om snel en veilig je rijbewijs te halen in Tilburg is het belangrijk dat je kiest voor een kwalitatieve rijschool die goed bij jou past. Maar waar moet je dan op letten bij de keuze voor een rijschool? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet, waarmee jij uiteindelijk de juiste keuze kunt maken. 

Slagingspercentage 

Het slagingspercentage van een rijschool geeft een goed inkijkje in hoe goed er les wordt gegeven op deze rijschool. Het slagingspercentage elke rijschool in Tilburg kun je vinden via het CBR. Wanneer slechts 10% van de leerlingen van een rijschool slaagt, kun je ervan uitgaan dat deze rijschool niet echt een aanrader is. Hoe hoger het slagingspercentage, hoe beter! Let hierbij ook wel op het aantal examens dat deze rijschool heeft afgenomen; als een rijschool met slechts 3 leerlingen een slagingspercentage van 100% heeft zegt dit natuurlijk nog niet direct dat de rijschool ook kan garanderen dat jij ook in één keer zal gaan slagen. 
Zelf hebben wij een slagingspercentage van 63%. Gemiddeld haalt een rijschool in Tilburg een slagingspercentage van 47%. Wij zijn dus ook erg trots dat wij boven dit gemiddelde zitten. 

Ervaringen van anderen 

In veel gevallen hebben vrienden of kennissen ook al rijles gehad. Je kunt bij hen navragen met welke rijscholen zij goede ervaringen hadden. Ben jij de eerste in jouw vriendenkring die zijn rijbewijs wil halen? Dan kun je via internet natuurlijk ook veel informatie vinden over de rijscholen; via Facebook en de sites van verschillende rijscholen kun je ook bijvoorbeeld handige reviews vinden, waardoor je een goed beeld krijgt van de rijschool en de manier waarop er les wordt gegeven. 

Proefles 

Een proefles in Tilburg bij VS Michael is uiteraard ook een goede manier zijn om erachter te komen of een rijschool bij jou past. Vrijwel elke rijschool in Tilburg biedt proeflessen aan, waardoor je makkelijk kunt bepalen of een rijschool bij jou past. Tijdens zo’n proefles kun je opletten of de instructeur jou duidelijke uitleg geeft, of jij je op je gemak voelt en of de auto waarin je les zou gaan krijgen prettig is. 
Bij verkeersschool Michael staan we graag voor jou klaar om een proefles met jou in te plannen. Na afloop van jouw proefles kunnen wij een goede inschatting maken over jouw leerproces en staan we ook klaar om alle vragen die je hebt over het behalen van jouw rijbewijs te beantwoorden.

https://www.vsmichael.nl/