Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Soorten autoverzekering

Heb je een nieuwe auto gekocht? Dan ben je vast wel enthousiast. Eindelijk vrijheid, gaan waar je wilt en wanneer je wilt. Een auto hebben heeft heel wat voordelen. Toch komt er ook heel wat bij kijken. Als je een auto koopt, dan moet je ook je autoverzekering in orde brengen. Een basisverzekering is verplicht, maar er zijn nog andere opties. Benieuwd wat de beste optie is voor jouw auto? Lees dan snel verder!

 

Optie 1: Je hebt een nieuwe wagen gekocht met een hoge waarde

 

Heb je jezelf een gloednieuwe auto gekocht? Heb je al je spaargeld gebruikt voor de auto van je dromen of heb je heel wat geld geleend om een prachtige auto te kunnen kopen? Dan ben je het best af met een allrisk autoverzekering. De allrisk autoverzekering is de meest gedekte verzekering die er is. Een allrisk verzekering dekt schade die je aanricht aan de auto’s van derden, schade die jij of anderen aanrichten aan je eigen auto, en schade die je auto oploopt door onvoorziene omstandigheden. Deze omstandigheden kunnen barre weersomstandigheden zijn, een botsing met een dier, brand, inbraak, enzovoort. Deze ruime dekking neemt een groot deel van je financiële zorgen weg, wanneer je een ongeval tegenkomt.

 

Optie 2: Je auto is tussen 5 en 10 jaar oud

 

Als je auto tweedehands is en deze minder als 10 jaar oud is, dan is een beperkt casco verzekering de juiste keuze voor jou. Een beperkt casco verzekering dekt schade die jij aan andere auto’s aanricht en schade die aan jouw auto aangericht werd. Deze verzekering is ideaal als je een waardevolle auto hebt die niet heel erg oud is, maar ook niet gloednieuw. Het verschil met een allrisk autoverzekering is dat je niet beschermd bent tegen onvoorziene omstandigheden zoals de bovenvermelde.

 

Optie 3: Je auto is meer dan 10 jaar oud

 

Een oudere auto kan soms handig van pas komen, wanneer je begint met rijden. Als je dan een ongeluk tegenkomt, dan lopen de kosten niet zo hoog op. Ook de verzekering voor een oude auto is goedkoper. Want waarom zou je voor een volledig gedekte autoverzekering kiezen als je auto toch al meer dan 10 jaar oud is? Voor een auto van deze leeftijd kies je dus het best voor een WA-verzekering. Deze WA-verzekering is verplicht en dekt schade die jij aan andere wagens aanricht.

 

Welke verzekeraar kan je het best kiezen

 

Bij het kiezen van de juiste autoverzekering is ook de keuze van verzekeraar erg belangrijk. Er zijn verschillende verzekeraars waaruit je kunt kiezen, maar ze zijn niet allemaal even professioneel en betrouwbaar. Wil je je auto verzekeren? Kies dan het liefst voor een goede, betrouwbare verzekering bijvoorbeeld eens op Aegon autoverzekering!

 

http://autoverzekering.nl