Renault1916v
Image default
Bedrijven

Waarom de hulp inschakelen van een mediator?

Gaan u en uw partner uit elkaar? Dat is een zware periode in uw leven. Er moeten veel beslissingen worden genomen. Verkopen jullie de gezamenlijke woning, wie betaalt hoeveel alimentatie en hoe gaat de omgangsregeling met de kinderen eruit zien?

Een echtscheiding is vaak een emotioneel proces. De gevoelens zitten nog diep en meningsverschillen en onbegrip liggen op de loer. Worden jullie het maar niet eens over de afspraken? Voorkom nog meer ruzie door een mediator in te schakelen. Hij of zij bemiddelt en luistert naar de wensen van zowel u als uw (ex) partner.

Mediator in Utrecht en Amstelveen

Als u woont in Amstelveen of Utrecht kunt u mediationbureau Uw Familiemediator inschakelen. Als mediator zijn zij o.a. actief in Amstelveen, Utrecht en Alkmaar. De mediator helpt u bij het maken van heldere en haalbare afspraken.

Begeleiding bij het scheidingsproces

Wanneer u kiest voor een mediator te Utrecht als Uw Familiemediator, krijgt u alle hulp en begeleiding die u nodig heeft bij uw scheiding. Uw scheidingmediator begeleidt jullie tijdens het gehele scheidingsproces. De werkzaamheden van mediators zijn als volgt:

  • Het opstellen van het ouderschapsplan
  • Het opstellen van het echtscheidingsconvenant
  • Het maken van alimentatieberekeningen voor zowel kind als partner
  • Begeleiding bij specifieke onderdelen waar jullie niet uitkomen, bijvoorbeeld de omgangsregeling
  • Het verzorgen van de aanvraag van uw scheiding via de advocaat

De echtscheiding goed beëindigen

Als uw mediator in Amstelveen is Uw Familiemediator onafhankelijk en deskundig. Uw mediator is onpartijdig; er wordt geen kant gekozen en u komt allebei aan het woord. Het doel van mediation is om met begrip voor elkaar samen tot haalbare oplossingen en afspraken te komen. Afspraken waarmee u in de toekomst een heleboel ellende kunt voorkomen.

In goed overleg maakt u samen beslissingen die uw mediator voor u vastlegt in het convenant en ouderschapsplan. Zo zorgt u er samen voor dat de scheiding op een goede manier verloopt en uw huwelijk of relatie netjes wordt afgesloten. Zo kunt u met een gerust hart uw toekomst tegemoet zien.

Uw Familiemediator Wij zijn werkzaam in diverse regio’s en op diverse locaties. Kijkt u op onze website voor een Familiemediator bij u in de buurt! Hoofdkantoor: H. Knoopstraat 1, 2171 PW Sassenheim Telefoonnummer: 06-34919583 Provincie: Zuid-Holland 

https://www.uwfamiliemediator.nl/