Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Waar je op moet letten bij hardware tuning van je auto

Als je je auto wilt upgraden door hardware tuning toe te passen, kom je waarschijnlijk voor veel vragen te staan. Wat is hardware tuning precies, wat zijn de voordelen ervan, wat gebeurt er dan met je auto en hoe kom je erachter wat een betrouwbare partij is? Op al deze vragen krijg je hier antwoord, en daarnaast leer je nog wat extra informatie over chiptuning, een stap die vaak voor hardware tuning wordt genomen.

Tips voor het upgraden van je auto met hardware tuning

Allereerst is het goed om te weten wat hardware tuning precies is. Bij deze vorm van upgraden van je wagen worden allerlei onderdelen van buitenaf aangepakt. Hierbij kun je denken aan de in- en uitlaatdelen, de motor en het water-methanol systeem. Als extra toevoeging wordt het roetfilter meestal verwijderd. Waarom je deze keuzes zou maken? Door deze aanpassingen krijgt je auto extra vermogen en extra koppelkracht, wat leidt tot een hogere haalbare snelheid en minder uitgestoten emissie. De belangrijkste tip die je kunt krijgen bij het upgraden van je auto is om je van tevoren goed in te lezen over het bedrijf dat je op het oog hebt. Het is natuurlijk belangrijk dat de persoon die aan jouw auto sleutelt genoeg expertise en ervaring heeft. Bij Alphamotive ben je hier sowieso van verzekerd.

Ga voor een extra upgrade

Hardware tuning van je wagen wordt vaak als tweede stap na chiptuning gezien. Waar je bij het tunen van hardware de onderdelen van buiten aanpakt, kijk je bij chiptuning naar het systeem van de motor. Sinds het midden van de jaren tachtig komen auto’s op de markt waarbij de motor een managementsysteem heeft, waardoor een expert hier simpel aanpassingen in kan doorvoeren. Ook dit kan weer zorgen voor een hoger vermogen van je auto. Voor beide werkzaamheden kun je uitstekend bij Alphamotive terecht. Neem hiervoor contact met hen op via de contactgegevens op de website.