Renault1916v
Image default
Energie

Verschillende soorten netten voor zonnepanelen

Netvoorzieningen zijn een belangrijk onderdeel van de installatie van een zonnepaneel. Je gebruikt ze om de panelen te beschermen tegen beschadiging door objecten in de buurt en andere dieren in de buurt. Netting helpt u ook door de hoeveelheid vuil op de panelen te verminderen, wat leidt tot een hogere efficiëntie. Er zijn twee soorten netten voor uw zonnepanelen: punt-tot-punt-opstelling en deken-opstelling. Point-to-point netopstelling beschermt elk paneel afzonderlijk met een stuk materiaal dat zich uitstrekt van de ene hoek naar de andere hoek, waardoor een driehoekige vorm tussen elk paneel ontstaat. Een dekennetopstelling wordt gebruikt wanneer panelen niet dicht genoeg bij elkaar liggen om individuele point-to-point-opstellingen nodig te maken. Aan de andere kant zijn dekennetten voor jullie zonnepanelen gemaakt van in elkaar grijpende, typisch cirkelvormige stukken gaas die zich in een doorlopend patroon van de ene hoek naar de andere uitstrekken. Er is geen regelmaat met de opstelling van panelen in een punt-tot-punt opstelling. In dekennet-opstellingen worden panelen in parallelle rijen en kolommen gelegd.

Tips en trucs voor netting arrangements om zonnepanelen efficiënter te maken

Een netarrangement met doekinstallatie is een effectieve manier voor u om het rendement van zonnepanelen te verhogen. Je gebruikt hem in plaats van schaduwdoek of zonnescherm. Zonnepaneelafdekkingen met netdoek zijn ook een optie, maar zijn niet zo efficiënt als een installatie met netdoek. Netpanelen bestaan ​​uit twee lagen die luchtbellen ertussen creëren, waardoor ze op hun plaats blijven en voorkomen dat de wind hun functie verpest. Naarmate netpanelen populairder worden, kunt u uiteindelijk kiezen voor deze installatieoptie voor zonnepanelen om de best mogelijke resultaten te halen uit het totale vermogen van uw systeem. U kunt de netpanelen bevestigen aan een frame of rechtstreeks aan de gevelbekleding van het huis. Het frame wordt gebruikt voor installaties waarbij je niet gemakkelijk panelen direct aan de woning kunt bevestigen. Elk paneel moet een klein stukje hardwaredoek hebben dat het beschermt tegen regen, wind en andere elementen, maar ook tegen huisdieren en dieren in het wild.

De complete gids voor het kopen van de beste netstof voor uw zonnepanelenbehoeften

U bent misschien verschillende stoffen voor netarrangementen tegengekomen die geschikt zijn voor zonnepanelen, dus u moet er een kiezen die het beste bij uw behoeften past. Hieronder staan ​​de beschikbare stofsoorten en hun voordelen: De eerste stofsoort is polyester, ook wel olefine genoemd. Dit type stof heeft een isolatiewaarde van ongeveer 5 graden Celsius per centimeter dikte. Het is goedkoop en relatief eenvoudig om mee te werken, maar het biedt geen grote isolatiewaarde en fungeert niet als een effectieve vochtbarrière. Het tweede type stof dat beschikbaar is, is acryl of nylon met acrylcoating. Deze stof zorgt voor een uitstekende thermische isolatiewaarde van ongeveer 45 graden Celsius per centimeter. Het is ook relatief goedkoop en gemakkelijk om mee te werken, maar het heeft niet dezelfde vochtbescherming als sommige andere stoffen. De derde stofsoort is polyester-polypropyleen, dat een isolatiewaarde heeft van ongeveer 53 graden Celsius per centimeter en een vochtbeschermingsgraad van 2 op 5. De vierde stofsoort is acryl-polyester, die een isolatiewaarde heeft van ongeveer 48 graden Celsius per centimeter en een vochtbeschermingsscore van 1 op 5. Dit was de goedkoopste optie. Iets dat ook interessant kan zijn is een salderingsregeling, waarbij je geld terugkrijgt als je meer energie aan het net levert dan dat je verbruikt.