Renault1916v
Image default
Energie

Laadpaal kopen

Steeds vaker zien we dat auto’s elektrisch worden. Wat natuurlijk alleen maar goed is, aangezien deze auto’s een stuk milieuvriendelijker zijn dan auto’s die op benzine of diesel rijden. Daarnaast worden benzine en diesel steeds duurder, wat een elektrische auto alleen maar voordeliger maakt. Elektrische auto’s zijn op te laden doormiddel van een laadpaal. Deze zijn op verschillende openbare plekken te vinden, zoals op parkeerterreinen van supermarkten of benzinestations. Een laadpaal kopen is ook mogelijk, deze is bijvoorbeeld gemakkelijk aan te sluiten op zonnepanelen.

 

De voordelen van een laadpaal kopen

Het grootste voordeel van een laadpaal kopen is dat deze veel sneller oplaadt dan wanneer je een elektrische auto probeert op te laden via het stopcontact. Zo kan het wel 30 uren duren voordat je een auto vol hebt geladen door middel van het stopcontact. Dat is eigenlijk niet te doen wanneer je dagelijks de auto nodig hebt. Daarnaast is een laadpaal veel veiliger dan het laden via een stopcontact. Zo heb je minder kans op kortsluiting en hoef je je geen zorgen te maken over andere apparaten op dat stroomnetwerk. Zoals te zien is neemt een laadpaal kopen een hoop voordelen met zich mee.

Laadpaal installatie

Een laadpaal installeren is niet altijd zo gemakkelijk, het is daarom slim om hulp in te schakelen van een specialist. Zo moet de groepenkast worden uitgebreid en werk je met kabels met een hele hoge voltspanning. Het is daarom van belang dat iemand er mee bezig gaat die hier kennis van heeft. Bij een laadpaal installatie moet er rekening gehouden met verschillende componenten. Zo is het belangrijk om te bepalen waar deze komt en op welke stroomgroep hij aangesloten wordt. Wanneer deze op een openbaar terrein geplaatst zal worden, moet er ook gekeken worden naar eventuele vergunningen die hiervoor nodig zijn.

https://laaddirect.nl/