Renault1916v
Image default
Huishoudelijk

Tips voor het kopen van de beste ventilator

Tips voor het kopen van de beste ventilator

Als je de Beste ventilator wil gaan kopen dan is het vermogen vaak het belangrijkste. Het wattage laat namelijk zien hoe krachtig de motor van de ventilator is. Echter heeft een tafelventilator altijd een lager vermogen als een staande. Dit natuurlijk omdat een staande veel meer gebied moet kunnen dekken. Het is dus verstandig om op een specifieke categorie te gaan kijken en dan diegene te kiezen met het hoogste vermogen. Bij 5top hebben wij een handige top 5 gemaakt waar ook het best getest product tussen staat. Daarnaast is de snelheid en verschillende standen ook belangrijk. Als hij een hele kamer moet koelen dan zet je hem op zijn hoogste stand, maar in bed heb je voldoende aan een klein briesje. Ook is het verstandig om goed te kijken naar het geluid. Dit staat vaak in Decibel (db) aangegeven. 

Hoe lager hoe beter, maar dat kun je bij een hoog vermogen niet altijd verwachten. Vaak zie je wel dat de grotere merken en duurdere modellen een stuk minder lawaai maken. Het verschil kan tot wel 15 db zijn en dat hoor je ook echt super goed. Je springt dan wel alleen van €30,- naar €500,-. Het beste kun je dan voor de middenmoot kiezen, maar als je hem veel gebruikt dan is hij de investering ook wel waard. Gemiddeld doen de meeste mensen 10 tot 15 jaar met een ventilator. Er zijn zelf uitzonderingen waarbij hij 20 jaar of langer meegaat!

 

Voor de mensen die luxe kunnen veroorloven

Voor de mensen die een flink budget hebben voor een ventilator of gewoon van gemak voorzien willen zijn zijn er verschillende mogelijkheden. Zo zijn er modellen die bijvoorbeeld over een timer beschikken. Als je gaat slapen dan gaan deze na een paar uur automatisch uit. Ook zijn er modellen die beschikken over een afstandsbediening. Dit is super handig want je hoeft dan niet van de bank of het bed af te komen om hem aan of uit te zetten.