Renault1916v
Image default
Huishoudelijk

Ruim uw financiën op in minder dan tien minuten

Het regelen van de financiën kan een beetje intimiderend zijn. En, we geven het toe, rechtop zitten met een rekenmachine en een grote stapel rekeningen is niet de meest aantrekkelijke taak. Maar het loont de moeite om uw financiën zo nu en dan op te schonen – u kunt op de hoogte blijven van wat er gaat gebeuren, een goed beeld krijgen van waar uw geld naartoe gaat (en waar u kunt bezuinigen) en kijken hoe u kunt gaan werken aan wat financiële doelen, of je nu spaart voor een huis of wat schulden wilt afbetalen.

Daarom hebben we vijf snelle en gemakkelijke manieren bedacht om je financiën op orde te krijgen. Ze zouden niet meer dan 10 minuten moeten kosten, en ze zullen op de lange termijn een enorm verschil maken.

Schrijf een budget op (en gebruik het)

OK , dit is de biggy. Als u uw financiën serieus wilt opruimen, moet u budgetteren. Het schrijven van een budget kan langer dan tien minuten duren – als je de diepte in wilt gaan – maar het kan ook vijf minuten duren (als je overal bovenop zit).

Het belangrijkste is dat je krijg een goed beeld van wat er binnenkomt en wat er uitgaat (en waar het aan wordt uitgegeven of waar het vandaan komt). Vooral als je naast je budgettering geld wilt lenen, denk bijvoorbeeld aan 600 euro lenen, het is van belang om alles op een rijtje te zetten voordat je een beslissing neemt over het afnemen van de lening. 

Als je dat eenmaal hebt, kun je zo grondig of zo vaag zijn als je bent Leuk vinden. Sommige mensen houden ervan om ‘€ xx’ te besteden aan eten, ‘€ xx’ voor vrije tijd, terwijl anderen gewoon graag weten dat ze ‘€ xx’ over hebben na rekeningen en elke maand huren en het dan van week tot week spelen.

Bedenk waar je kunt bezuinigen

Als je tien minuten hebt en je budget hebt opgeschreven, kijk dan waar je kunt besparen terug.

En onthoud, je hoeft niet groot te denken. Zoals onze grootouders altijd zeggen: zorg voor de centen en de kilo’s zorgen voor zichzelf.

Als je graag elke week naar de sportschool of de bioscoop gaat, hoef je niet te stoppen, want het is een grote uitgave. Misschien kunt u doordeweeks lunchen naar uw werk of koffie zetten voordat u ’s ochtends naar het werk gaat?

Als u doordeweeks slechts € 3 per dag bespaart, komt dit neer op € 782 per jaar. Als u € 5 per dag bespaart, komt u neer op € 1.303,50.

Zoals we al zeiden, de verandering hoeft niet enorm te zijn.

Kleine veranderingen die geen drastische invloed hebben op uw levensstijl zal eerder geldbesparende gewoontes worden.

Stel uw creditcardschuld over naar een 0%-overdrachtskaart (of denk aan een schuldconsolidatielening)

Als u een beetje creditcardschuld boven je hoofd hebt hangen, dan is het misschien tijd om te overwegen om er vanaf te komen.

Als je slechts de minimale aflossingen per maand doet, zou je dat kunnen doen wekken veel rente op – als dit gebeurt, betaal je op de lange termijn veel meer.

Er zijn twee manieren om hiermee om te gaan:

Ten eerste, een saldo overschrijvingskaart. Hiermee kunt u uw schuld overboeken naar een 0%-kaart en het verschuldigde bedrag in een afgesproken periode afbetalen, waardoor de stijgende rentetarieven worden gestopt. 

U kunt ook 10 minuten de tijd nemen om een lening voor schuldconsolidatie te overwegen om al uw uitstaande schulden in één betaling te verpakken en deze gedurende een vaste periode weg te werken.

Maak uw financiën schoon: ruim uw kredietscore op

We praten over kredietscores een veel op deze blog, maar dat is omdat ze zo belangrijk zijn. En een ding dat mensen zich vaak niet realiseren, is dat kleine kleine veranderingen een enorm effect kunnen hebben op uw kredietscore.

Dus, terwijl het opbouwen van uw kredietscore maanden kan duren, zorgt u ervoor dat u een sterke basis om op te bouwen kan een kwestie van minuten duren.

Hier zijn enkele snelle manieren om uw kredietdossier op te ruimen:

  • Zorg ervoor dat u bij de verkiezingen bent rol voor uw adres

  • Annuleer alle ongebruikte creditcards

  • Vraag een kredietkaart aan en gebruik deze weinig en vaak (en betaal deze volledig af), check ook het ICS BKR om te zien of er een registratie uit het verleden aanwezig is bij het BKR. 

Die dingen duren elk een paar minuten, maar kunnen een enorm effect hebben op uw kredietrapport. En, wanneer dit wordt gedaan in combinatie met andere verstandige kredietopbouwende gewoonten, kan dit een enorme impact hebben op uw financiële gezondheid.

Overweeg om van bankrekening te veranderen

Van bankrekening wisselen klinkt als lastig, Rechtsaf? In feite is het vrij pijnloos. Dankzij de 7-dagen-overstapregeling kunt u al uw geld en uitgaande betalingen binnen een week overboeken naar een nieuwe bank.

Om te beginnen belonen banken loyaliteit meestal niet. Ze bieden de beste deals voor nieuwe klanten – contante incentives, rentetarieven en cashback-aanbiedingen – en niets voor hun oude klanten. Waarom zou u niet overstappen en uw deel van de buit nemen?

Maar nog belangrijker, overstappen naar een rekening met een betere rente kan voor u meer geld op de bank betekenen. En wie kan daar nee tegen zeggen?

 

https://www.leningenhypotheek.com/