Renault1916v
Image default
Dienstverlening

TENS, zorgt voor pijnvermindering voor, tijdens en na de bevalling

Wanneer u zwanger bent is TENS een geweldige uitkomst. TENS zorgt voor pijnvermindering bij klachten en pijn tijdens de zwangerschap, tijdens de bevalling en na de bevalling. Tijdens de zwangerschap helpt het bij klachten zoals misselijkheid, overgeven, rusteloze benen en rugpijn. Tijdens de bevalling werkt het uitstekend tegen pijn door weeën en pijn tijdens de geboorte. Na de bevalling kunt u TENS inzetten tegen incontinentie en voor een goed herstel.

Geeft uw zorgverzekeraar een vergoeding op TENS?

Bent u geïnteresseerd in het TENS apparaat en vraagt u zich af hoe u het apparaat kunt aanschaffen en hoe de vergoeding van TENS bij bevalling bij uw zorgverzekeraar is? TENS heeft zich bewezen op het gebied van pijnbestrijding, daardoor hebben inmiddels meerdere zorgverzekeraars een vergoeding in hun polis opgenomen voor het TENS apparaat. Niet iedere zorgverzekering geeft dezelfde vergoeding, zo loopt het uiteen tussen een vergoeding bij huur of koop van het apparaat en deelvergoedingen. Ook geven niet alle zorgverzekeringen een vergoeding op TENS, op onze site www. mamatens. nl staat een overzicht van de vergoedingen per zorgverzekering. Wilt u TENS aanschaffen? Dit kan heel makkelijk via onze webshop. Informeer voor de aankoop van het apparaat wat de precieze voorwaarden van vergoeding bij uw zorgverzekering zijn.  

Wat is TENS en hoe werkt het?

Wat is TENS? TENS is een apparaat dat pijn verminderd tijdens de zwangerschap en de bevalling door middel van elektrostimulatie. TENS staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Het apparaat verminderd pijn door middel van stroomimpulsen. Het TENS apparaat is een klein apparaatje, ongeveer zo groot als een mobiele telefoon.

Door stroomimpulsen die via elektroden (pleisters) de huid binnenkomen worden de zenuwen geprikkeld. De sterkte van de impulsen kunt u voor uzelf bepalen via het apparaat. De impulsen geven een licht kloppend of kriebelend gevoel en voelen prettig aan. Door de stroomimpuls wordt de pijnprikkel richting de hersenen verstoord. U kunt zelf bepalen op welke plek u de impulsen wilt krijgen omdat u de pleisters zelf op kunt plakken. TENS is zeer veilig en wetenschappelijk onderzocht.

https://www.mammatens.nl/