Renault1916v
Image default
Vervoer en transport

Rijschool Delft Campus rijles handige tips!

Of je nu bij een rijschool Delft of bij een rijschool in Eemnes gaat lessen, de eerste lessen zijn altijd spannend en natuurlijk even wennen. Je bestuurt namelijk voor het eerst een auto en hier gaat heel wat verantwoordelijkheid bij gepaard. Vanzelfsprekend wil jij ook het liefst het maximale uit je rijlessen halen toch? Want hoe minder rijlessen je nodig hebt hoe minder geld je kwijt bent. In dit blogartikel gaan we je vertellen hoe ook jij het maximale uit je rijlessen kunt halen. Lees snel verder voor alle tips!

Tip 1: Haal je theorie voordat je begint met lessen

De meeste mensen hebben er al een aantal lessen opzitten voordat ze uiteindelijk opgaan voor het theorie examen. Echter is het natuurlijk veel handiger dat je al weet hoe het zit met betrekking tot de theorie vóór je begint met lessen. Wanneer je dit doet ben je immers in staat om de geleerde theorie direct toe te passen in de praktijk.

Tip 2: Probeer je rijlessen constant in te plannen

Rijden leer je simpelweg door het veel te doen. Daarom raden we je ook aan om geen lange gaten te laten vallen tussen je rijlessen. Wanneer je een aantal weken niet hebt gelest zal je dan ook zeker merken dat je weer even moet wennen aan de auto. Wanneer je op een constante wijze, bij voorbeeld iedere week twee keer, een rijles inplant zal je minder moeten wennen. Hierdoor haal je dus een stuk meer uit je rijles.

 
Tip 3: Les in verschillende omstandigheden

Wanneer je eenmaal je rijbewijs hebt gehaald zal je niet alleen maar in zonnig weer rijden. Daarom raden wij je aan om ook in de avond en tijdens slechtere weersomstandigheden te lessen. Hoe meer omstandigheden je tegenkomt tijdens de lessen hoe meer ervaring je op doet. Deze ervaring zal tijdens het rijexamen dan ook zeker helpen om het examen op een succesvolle wijze af te leggen.

 

Tip 4: Let tijdens het meerijden bij anderen op hun rijstijl

 

Wanneer je bezig bent met je rijlessen kan het erg handig zijn om bij anderen mee te rijden en letten op de manier van rijden. Stel bijvoorbeeld vragen waarom ze net op dit moment doorschakelen of waarom ze bijvoorbeeld ineens van rijbaan verwisselen. Ook dit kan worden gezien als een soort van rijervaring en voorbereiding op de rijlessen. Gebruik de kennis die je krijgt door vragen te stellen in de rijlessen. 

Tip 5: Kies voor een betrouwbare rijschool

 

Waarschijnlijk heb je veel keuze uit verschillende rijscholen. Kies niet zomaar een rijschool, maar ga op zoek naar een rijschool met een goede reputatie en recensies. Vraag indien mogelijk mensen die hebben gelest bij de desbetreffende rijschool om hun mening. Het halen van je rijbewijs is een dure investering en je wilt er dus 100% zeker van zijn dat je de keuze maakt voor een rijschool waarin je kunt vertrouwen.