Renault1916v
Image default
Dienstverlening

Professionele chiptuning door Rhino Tuning

Chiptuning auto is een veel gezocht onderwerp op internet en er bestaan veel onduidelijkheden over. We leggen je hier een aantal zaken uit. Allereerst de veiligheid. Stage 1 chip tunen -zoals Rhino Tuning aanbeveelt- is volkomen veilig. Er worden een aantal instellingen in de software van de wagen aangepast met als doel de prestaties zo optimaal mogelijk te krijgen. Dit alles binnen de officiële veiligheidsgrenzen. De capaciteit van de auto, zoals de fabrikant die opstelt, is bepalend. Stage 2 tunen gebeurt ook, maar hier komen risico’s bij kijken. Denk aan het verhogen van maximale turbodruk en het wegkijken bij een foutmelding. Rhino Tuning voert in principe geen stage 2 auto tuning uit, tenzij er een uitdrukkelijk verzoek met een gegronde reden is. De verantwoordelijkheid ligt in dit geval bij de autobezitter. Over garantievoorwaarden worden veel vragen gesteld. Rhino Tuning levert kwaliteit en daarom krijgt iedere klant standaard 5 jaar garantie. Is de software update helemaal niet wat je ervan verwachtte? Je kunt je geld terug vragen gedurende 14 dagen na de aanpassing. 

Prijzen en deelbehandelingen

En dan het onderwerp: prijs chiptunen. Het actuele prijskaartje dat Rhino Tuning hanteert voor stage 1 tuning is €299. Als je de schakeltijd van je automaat wilt verlagen, krijg je een rekening van €149. Naast het volledig tunen van je auto kun je ook kiezen voor een van de volgende deelbehandelingen:

-pop & bang – crackle map;

-verwijderen van de topsnelheid begrenzer;

-minimalisatie van het turbo gat, oftewel anti lag;

-bijstelling van de cylinder on demand;

-afstelling van het toerental van launch control;

-afstelling van de toerental begrenzer.

De bijbehorende prijzen staan op de website van Rhino Tuning. Voor specialistische diagnoses en het oplossen van foutmeldingen kun je ook aankloppen bij Rhino Tuning. Denk hierbij aan het wegschrijven van het roetfilter, de katalysator, de luchtmassa meter en de zuurstof sensor of het uitschakelen van het start/stop systeem. We sluiten af met de vraag ‘hoe lang duurt het?’. Hier kunnen we kort en bondig over zijn: 1 tot 2 uur. En je mag onder het genot van een kopje koffie of thee wachten tot je auto klaar is.

https://rhinotuning.nl/