Renault1916v
Image default
Aanbiedingen

Professioneel omgaan met geuren

In een groot aantal bedrijven is de overlast van geuren en gassen vaak een groot probleem. Dit gebeurt vooral in de horeca en in de zware industrie. De geuren en gassen zijn vervelend, maar ook erg slecht voor de gezondheid. Als ons lichaam wil functioneren, is zuurstof natuurlijk onmisbaar. Frisse, gezonde lucht heeft een positief effect op onze gezondheid en ons welzijn. De lucht die we inademen is vaak niet zo schoon als het zou moeten zijn. Dit kan onbewust vervelende gevolgen hebben voor onze gezondheid. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de lucht goed gezuiverd wordt.

Bestrijding van geuren

De gezondheidsinstanties besteden steeds meer aandacht aan gassen en geuren in werkomgevingen. Ook dat is nodig. Denk aan gassen bij het lassen, de geur van chloor of verf of lichaamsgeuren. Werknemers krijgen op deze manieren vaak onbewust veel vervuilde lucht in hun longen. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat blootstelling aan bijvoorbeeld ethyleenoxide het risico op kanker kan verhogen. Door professionele luchtzuivering kan dit worden verminderd.

Ergernis door geuren

Zowel in diverse woon- als werkomgevingen zorgen geuren voor overlast. Ook zijn er gezondheidsrisico’s aan verbonden. Daarbij kunnen lichamelijke klachten ontstaan. Denk hierbij aan hoofdpijn, een verstoorde ademhaling of misselijkheid. De geur kan zelfs psychische klachten veroorzaken. Te denken valt aan spanning, aanhoudende ontevredenheid en een verminderd activiteitenniveau.

Binnengeuren

Geuren binnenshuis worden veroorzaakt door huisdieren, tabaksrook, de geur van verf, de geur van de keuken of VOC’s van verschillende producten die u gebruikt. Te denken valt aan schoonmaakmiddelen, cosmetica zoals aceton, luchtverfrissers of tapijten.

Zuivere lucht

Het tegengaan van deze onaangename geuren en gassen is voor veel bedrijven waardevol. De eenvoudigste manier om de lucht te zuiveren is de aanschaf van een luchtreiniger of een airconditioning. Deze zijn vaak geschikt voor bijvoorbeeld fijnstof, pollen, allergenen en micro-organismen. Door de werking van een professionele luchtreiniger kunt u weer genieten van een goede frisse lucht.

https://www.itecluchtreiniger.nl/