Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Ongeremde tandemasser: wat is het en waar moet je op letten bij de aanschaf?

Veel en zware pullen vervoeren, maar geen plek in je auto? Dan is een aanhangwagen met twee assen, of terwijl een ongeremde tandemasser, een fijne oplossing om deze spullen te vervoeren. In dit blog vertellen we je wat een ongeremde tandemasser is, waarom je deze zou moeten aanschaffen en waar je bij de aanschaf hiervan op moet letten. 

 

Wat is een tandemasser? 

Een ongeremde tandemasser is een aanhangwagen met twee assen die direct achter elkaar zijn geplaatst en waarbij het gewicht volledig op de trekhaak rust. Het voordeel hiervan is dat het gewicht van de lading over twee assen en vier banden wordt verdeeld, in plaats van één as en twee banden. Dit zorgt voor meer stabiliteit en de mogelijkheid om zwaardere objecten te verplaatsen. Wel is het belangrijk om te controleren hoeveel het maximale gewicht is dat de trekhaak van de auto aankan. Dit, omdat het volledige gewicht van een tandemasser, anders dan een normale aanhangwagen, rust op de trekhaak. Met een rijbewijs B, mag je met een tandemasser rijden. Het volledige gewicht van de auto én de aanhangwagen moet 3500 kilogram zijn. Als dit wordt overschreden, kan het niet alleen gevaarlijk zijn, maar het kan ook zorgen voor boetes of schadeclaims. 

 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een tandemasser? 

Een tandemasser kan, helemaal als hij volledig nieuw is, een grote investering zijn. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Zo is het belangrijk om je te verdiepen in bijvoorbeeldhet maximale gewicht van de aanhangwagen zelf. Dit gewicht staat vermeld op het kentekenbewijs van de aanhangwagen zelf. Als dit overschreden wordt, kan het zorgen voor: slingeren of kantelen van de aanhangwagen en slijtage van remmen, banden en ophanging. Ook de afmetingen zijn belangrijk, zodat je zeker weet dat al je spullen erin passen én dat je er met je rijbewijs B mee mag rijden! 

https://www.spotgoedkopeaanhangwagens.nl/aanhangwagen/tandemas-ongeremd