Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Onderhoudsbeurt auto

Het is belangrijk om eens in de zoveel tijd een onderhoudsbeurt uit te voeren aan je auto. Het is een kostbaar bezit en je kan hiermee niet alleen geld besparen omdat het voorkomt dat er grote reparaties moeten worden gedaan, maar het draagt ook bij aan de betrouwbaarheid en veiligheid van je auto.

 

Hoe vaak is er een onderhoudsbeurt nodig?

Minimaal één keer per jaar een onderhoudsbeurt is zeker aan te raden. Ga naar een professionele monteur, zodat je auto zijn waarde behoudt. In dit blog vertellen we over wat er precies gebeurt bij een onderhoudsbeurt.

 

Wat gebeurt er bij een onderhoudsbeurt?

Bij een onderhoudsbeurt worden er verschillende stappen uitgevoerd, die samen zorgen voor een goede, veilige werking van de auto. Minimaal één keer per jaar een onderhoudsbeurt is aan te raden. Hierbij worden verschillende onderdelen van de auto gecheckt en/of vervangen:

 

–          De olie en de filters worden vervangen: deze moeten regelmatig vervangen worden omdat het kan zorgen voor motorbeschadiging. Het oliefilter kan namelijk verstopt raken, waardoor de motorolie vervuild wordt en uiteindelijk de motor wordt beschadigd

–          De motor wordt gecontroleerd: de motor houdt natuurlijk de auto draaiende. Daarom is het belangrijk dat alles nog werkt en het nog allemaal veilig is. Met een grote onderhoudsbeurt wordt de motor intensief geïnspecteerd.

–          De uitlaat wordt geïnspecteerd: dit, omdat een kapotte uitlaat voor veel negatieve gevolgen zorgt: het zorgt voor een hoger gebruik en is dus slecht voor het milieu, het gaat stinken in en rondom de auto, het kan lekken of het maakt een rammelend geluid.

–          Er wordt gekeken naar de staat van de accu: de accu bestaat uit elektrische energie en zorgt ervoor dat je auto start. Het is dus belangrijk dat de accu het ten alle tijden doet en voorkomt dat je auto opeens niet meer start.

–          De ruitenwissers, banden, verlichting en de remmen worden gecontroleerd: deze onderdelen spreken natuurlijk voor zich. Het is belangrijk dat deze compleet zijn en in goede staat zijn.

 

Als iets niet in orde is, wordt het vervangen en/of gerepareerd.

 

https://www.jelletalsma.nl/onderhoudsbeurt-auto/