Renault1916v
Image default
Auto’s en Motoren

Onderhoudsbeurt auto, vergeet hem niet

Je auto is natuurlijk erg belangrijk voor je. Hij brengt je overal naartoe waar je moet zijn. Daarom is het belangrijk dat je hem goed verzorgt. Eens in de zoveel tijd heeft je auto een onderhoudsbeurt nodig. Bij de onderhoudsbeurt worden de nodige dingen gecontroleerd, zodat je weer veilig de weg op kan. Zo wordt er onder andere gekeken naar je banden. Deze moeten wel genoeg grip op de weg hebben. Dit zijn dus dingen die zorgen voor meer veiligheid. Vergeet je auto dus niet voor de onderhoudsbeurt auto te brengen, want het is wel belangrijk dat je veilig de weg op kan. Als je niet precies weet wanneer je auto voor een onderhoudsbeurt moet, dan kun je altijd even langsrijden bij de garage om te vragen wanneer dit moet.

Wat doen ze bij een onderhoudsbeurt?

Zoals al eerder benoemd is een onderhoudsbeurt voornamelijk gericht op de veiligheid. Het voorkomt dat je misschien met een klapband komt te staan of een geknapte distributieriem. Regelmatig onderhoud aan je auto voorkomt vaak meer ellende. Er zijn eigenlijk twee soorten onderhoudsbeurten, namelijk een grote- en een kleine onderhoudsbeurt auto. Bij de kleine beurt wordt er voornamelijk gekeken naar veiligheids dingen, denk aan remmen, verlichting, je banden etc. Ook worden er vloeistoffen bijgevuld als dat nodig is. Bij de grote beurt wordt er een stuk meer bekeken, ook wat betreft veiligheid, maar dan uitgebreider. Denk aan het dashboard, airbags, gordels, pedalen en ga zo maar door. Belangrijk dat dit wel gebeurd voor de veiligheid.

Wanneer moet je auto voor onderhoud

Iedere auto is verschillend en bij beide verschilt het dan ook wanneer dit onderhoud uitgevoerd moet worden. Dit is om een bepaald aantal kilometers of een bepaald aantal jaar. Onderhoudsbeurt auto verschilt dus per auto wanneer je naar de garage moet voor zo’n beurt. Dit kun je vinden in het onderhoudsboekje van de auto, of vraag even aan je garage wanneer je weer voor onderhoud langs moet komen. Zo weet je zeker dat je veilig de weg op kunt!

https://www.jelletalsma.nl/onderhoudsbeurt-auto/