Renault1916v
Image default
Vervoer en transport

Onderhoud aan de auto op een transparante manier

De distributieriem vervangen is een van de zaken die voorbijkomen wanneer er onderhoud aan de auto wordt gepleegd. Naast de distributieriem vervangen, zijn er nog tal van zaken die voorbijkomen: 

  • Waterpomp vervangen;
  • Koelvloeistof bijvullen;
  • Remolie vervangen.

Bij het vervangen en bijvullen van deze zaken ontstaan er vaak hoge kosten en ontstaan er vraagtekens bij de klant. Kloppen deze kosten wel voor het onderhoud aan mijn auto? Denkt de klant vaak. Men weet natuurlijk dat onderhoud aan de auto noodzakelijk is, maar qua kosten loopt het vaak de spuigaten uit.

Onderhoud aan uw auto is nodig. Zeker wanneer het gaat om de distributieriem. Wanneer u namelijk veel rijdt moet de distributieriem worden vervangen rond de 100.000 kilometer. Of wanneer u vijf jaar in dezelfde auto rijdt. Het vervangen van de distributieriem is dan zeker noodzakelijk. Goedkoop de distributieriem vervangen is vaak een risico, want gebeurt dit dan goed? Het zou vaak al veel schelen als een garage van te voren al de kosten van een distributieriem vervangen aangeeft. Een distributieriem vervangen is een van de voorbeelden die moeten gebeuren bij onderhoud aan de auto. Maar doordat de kennis ontbreekt en men niet weet wat het nu daadwerkelijk kost, ontstaan er vaak vragen bij de klant. 

Distributieriem vervangen? Voortaan weet u of het nodig is

Ford heeft daar nu een leuke oplossing voor. Zij zorgen er namelijk voor dat de monteur een filmpje maakt van alle zaken die gedaan moeten worden voor het onderhoud aan uw auto. Uiteraard wordt dit uitgelegd op een eenvoudige manier. Er wordt ook aangegeven wat er allemaal aan gedaan kan worden. Zodat er niet voor de duurste oplossing wordt gekozen. U kunt altijd aangeven wat er wel en wat er niet vervangen moet worden. Wel zouden wij zaken als de distributieriem vervangen en andere aspecten die een grote impact op de auto hebben altijd laten doen. Door het maken van een filmpje ontstaat er transparantie en zijn er veel minder vraagtekens. De irritatie neemt hierdoor weg bij het zien van de rekening. Goed werk van Ford!

Lokale garages gaan er in mee

De consumentenbond toonde onlangs ook aan dat klanten bij sommige garages worden opgelicht. Uiteraard is dit niet de bedoeling. Onderhoud aan de auto dient transparant te zijn. Zeker in de tijd waarin wij nu leven. Ford is overigens niet de enige, er zijn lokale garages die ook op deze transparante manier te werk gaan. Uiteindelijk levert dit natuurlijk klanten op. Hierdoor ontstaan er een win-win situatie. Men wil namelijk weten waar men voor betaalt voor het onderhoud aan de auto.