Renault1916v
Image default
Marketing

Led reclamebord vergunning

Om een led reclamebord aan de buitenkant van je bedrijfspand te plaatsen heb je waarschijnlijk een omgevingsvergunning nodig.

Bedrijven willen vaak dat ze goed zichtbaar zijn en dat passanten snel en duidelijk kunnen zien wat zich in het pand afspeelt. Of het nu het verkopen van auto’s is of een dienstverlening, elk bedrijf wil zichtbaar zijn zodat ze meer klanten kunnen aantrekken.

Omdat het een wirwar van reclame-uitingen wordt als dit niet aan banden wordt gelegd hebben de meeste gemeentes hier wel wat over staan in hun APV. Hier is dan te vinden of er een vergunning nodig is en andere regelgeving als bv de maximale grootte dat een reclamebord mag hebben.

Een nieuw fenomeen is de led reclameborden. Dit is een verlichtte weergave van de analoge borden. Het voordeel hiervan is dat het extra opvalt en dat er reclame-uitingen gewisseld kunnen worden.

Echter kunnen bij verkeerd gebruik deze led reclameborden ook voor overlast zorgen. Als deze niet goed worden afgesteld dan kunnen ze bijvoorbeeld veel te fel zijn en dat kan met name als het donker is echt toch overlast lijden en bijvoorbeeld automobilisten verblinden die langs rijden.

Gelukkig is dit makkelijk op te vangen door een led reclamebord uit te rusten met een lichtsensor zodat er bij schemer en nacht een minder fel beeld wordt vertoond. 

Maar om dit allemaal in goede banen te lijden heeft een gemeente hier dus een beleid voor. 

U kan ook op de website van het omgevingsloket kijken welke vergunning u nodig heeft. Zie https://www.omgevingsloket.nl/

Hier kan u dan selecteren wat u gaat doen. Als u dan reclame uitingen aan uw pand aanbrengen aan vinkt krijgt u wat vragen en dan ziet u uiteindelijk of en wat voor vergunning u nodig heeft. In sommige gevallen heeft u namelijk ook een bouwvergunning nodig.

Mocht u toch twijfelen of u het allemaal wel goed doet dan is het wijs om een specialist in handen te nemen/

Leddisplayexpert is gespecialiseerd in het plaatsen van buiten led reclameborden en heeft ook ervaring met vergunningaanvragen. 

Als u beslagen ten eis komt bij de gemeente dan zullen ze er ook veel meer vertrouwen in hebben dat het in de toekomst goed gaat en heeft u dus meer kans dat u een vergunning krijgt voor hetgeen dat u wilt gaan doen.