Renault1916v
Image default
Woning en Tuin

Laminaat is ideaal bij stofallergie

Allergie voor huisstofmijten en aanverwante “beestjes” lijkt steeds vaker voor te komen. Vooral bij jonge kinderen steekt dit soms de kop op, met vervelende klachten zoals benauwdheid of verkoudheidsklachten tot gevolg. Vaak adviseert de behandelend arts om in huis een aantal aanpassingen te doen. Eén daarvan is vervangen van de vloerbedekking door een ondergrond die veel minder stof vasthoudt en bovendien veel gemakkelijker schoon te maken is. Laminaat kopen is dan een prima keuze.

Voorkom allergische klachten

Wanneer je in je woonkamer of in de slaapkamer van het gezinslid met allergieklachten een laminaatvloer legt of laat leggen dan zal je merken dat de klachten een stuk minder worden. Een laminaatvloer kun je namelijk eenvoudig en goed schoon houden. Je kunt haren en stof simpel verwijderen met een microvezeldoek of met de stofzuiger. Daarna kun je de vloer dweilen om opdwarrelend stof te verminderen. Op deze manier voorkom je dat er stofdeeltjes in de lucht rondzweven die wellicht weer voor extra irritatie zorgen. Door in het hele huis tapijt te vervangen door houten vloeren los je een groot deel van dit probleem eenvoudig op.

Ook toegepast in hotels en vakantiewoningen

Ook hotels en vakantieparken bieden steeds vaker een verblijf aan voor gasten met een allergie. In deze kamers en huisjes ligt vrijwel altijd een laminaatvloer ter voorkoming van klachten. Dagelijks goed schoonmaken zorgt ervoor dat je van een onbezorgde vakantie kunt genieten. Je kunt als je een verblijf boekt naar een dergelijke hotelkamer of vakantiewoning informeren. Als beheerder van een vakantiepark of eigenaar van een hotel is het ook zeker de moeite waard om dergelijke voorzieningen in overweging te nemen. Het zal ervoor zorgen dat je meer gasten kunt verwelkomen.

https://www.parket-winkel.be