Renault1916v
Image default
Tweewielers

Hoe kies je een geschikte scooterhelm?

Wanneer je een scooter koopt, ben je in bepaalde gevallen ook verplicht om een scooter helm te dragen. Scooter helmen beschermen je hoofd bij een ongeluk, waardoor de kans op ernstige schade stukken kleiner wordt. Toch kan het best lastig zijn om een geschikte helm te vinden, die niet alleen mooi is, maar ook fijn zit en bovenal veiligheid biedt. Kortom, tijd voor wat extra tips om je te helpen bij het aanschaffen ervan. Dus sta jij op het punt een scooter en dus ook scooterhelmen aan te schaffen, dan zijn deze tips zeker handig om hierin mee te nemen.

 

Het type helm

Helmen zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Het is dus belangrijk om voor jezelf te bepalen welk type helm je zoekt. Zoek je een jethelm, fashion helm of een helm die je volledige hoofd bedekt. Belangrijk is wel om goed te kijken naar de veiligheid van de helm, zodat je bij een eventueel ongeluk goed wordt beschermd. Zorg er daarom dus voor dat je kritisch kijkt naar wat je uiteindelijk aanschaft, zodat je voorkomt dat je straks een helm koopt die niet goed is.

 

Budget

Los van het type helm dat je mooi vindt, speelt ook je budget een grote rol. Je kunt namelijk helmen kopen in allerlei prijsklassen. Voor wie wel eens in een scooterwinkel is geweest voor scooteronderdelen, weet natuurlijk vast als geen ander hoeveel keuze er is. Belangrijk is wel dat je niet alleen kijkt naar de prijs, maar ook de veiligheid in je achterhoofd houdt. Je kunt namelijk wel kiezen voor een goedkope helm, maar wanneer deze niet de juiste bescherming biedt, kan dit bij een ongeluk zorgen voor enorme problemen. Laat je dus bij voorkeur goed adviseren, zodat je zeker weet dat je een helm aanschaft die voldoet aan alle wensen en ook eisen. Vaak zijn er een aantal kleine dingen waaraan een goede helm moet voldoen, zodat je zeker weet dat je veilig op je scooter kunt rijden. Zo mag je kin er niet onder vandaan komen en moet ook het zicht goed zijn. Daarbij komt ook dat het riempje goed vast moet kunnen, zodat de helm niet af kan vallen wanneer je door de lucht vliegt.