Renault1916v
Image default
Aanbiedingen

Het draait allemaal om een gezonde levensstijl

Veel mensen zijn op zoek naar een positieve leefstijlverandering, zoals stoppen met roken of meer energie en vitaliteit uit zichzelf halen. Een leefstijlcoach kan u helpen en begeleiden om uw gedrag te veranderen. Het gedrag veranderen dat nodig is voor een positieve leefstijlverandering kan soms best een opgave zijn. Hoe ziet een gezonde leefstijl er precies uit? Op welke manier kan een leefstijlcoach je helpen om dit te stimuleren? In deze blog lees je er alles over! 

Hoe ziet een gezonde leefstijl eruit? 

Bij een gezonde leefstijl zijn een aantal onderdelen van groot belang, waaronder voldoende lichaamsbeweging, een gevarieerd voedingspatroon en waar mogelijk ontspanning. Het is daarnaast belangrijk om niet te roken en met alcohol verstandig om te gaan. Naar een gezonde leefstijl kan op verschillende gebieden worden gekeken. Als voorbeeld kunnen de BRAVO-gedragingen worden genoemd. Deze gedragingen gaan over Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Omgaan met Stress, maar er wordt ook gekeken naar levensbalans en vitaliteit. Hierbij kijken we naar hoe het is om te leven in een omgeving die vooral ongezond gedrag stimuleert en hoe je dit kunt veranderen. Daarnaast kijken we naar het begrip positieve gezondheid en hoe een positieve leefstijlverandering hierbij past. 

Stress

Bij een gezonde leefstijl horen ook ontspanning, stress en nachtrust. Een leefstijlcoach is getraind om stress gerelateerde klachten te herkennen. Ze kijken onder andere naar hartslag en bloeddruk en een gezond slaappatroon. Mindfulness is een voorbeeld van interventies op het gebied van stress, slaap en ontspanning en leefstijlcoaches zijn hierin geschoold. Verder kijken ze naar hoe vitaal je bent en besteden ze aandacht aan work life balance en time management. Een leefstijlcoach is specialist op deze gebieden en kan helpen bij het bevorderen van een gezonde leefstijl.

Voeding

Bij een gezonde levensstijl is voeding een ander belangrijk aspect. Het kan gaan om macro- en micronutriënten, cholesterol, bloedglucose, antropometrische metingen en hormonale veranderingen. Een leefstijlcoach analyseert eetpatronen en geeft daarover advies. Een leefstijlcoach kent dus alle feiten en mythes rondom voeding en afvallen.

Hopelijk hebben we je met deze blog meer inzicht gegeven in wat een gezonde leefstijl inhoudt en hoe een leefstijlcoach je kan helpen dit te bereiken. Hartelijk dank voor het lezen!

 

https://leefstijlcoachacademy.nl/